Servisne informacije za 15. novembar

Servisne informacije za srijedu, 15. novembar 2017.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka

Evidentirana su tri krivična djela. Javni red i mir narušen dva puta. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima je po jedno lice lakše odnosno teže povrijeđeno.

Služba hitne pomoći

Pregledano je 75 pacijenata i obavljeno je 13 kućnih posjeta.

Vatrogasna jedinica

Jedna intervencija.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno. Zbog radova, planirana su sljedeća  isključenja:

od 09,00 do 14,00 časova – dijelovi naselja: Bukvalek i Čokori;
od 10,00 do 12,00 časova – dio Ulice Đure Đakovića.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Prognoza vremena RHMZ

Oblačno uz slabu kišu. Ujutro slaba i samo povremena kiša, u višim predjelima oko grada susnježica. Tokom dana umjerena kiša, uveče i u noći pretežno suvo. Vjetar slab, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 2°C, a najviša dnevna oko 4°C.

 

 

Šest miliona KM za pet kapitalnih projekata

Pet kapitalnih projekata u gradu biće finansirani emisijom obveznica u iznosu od 6.000.000 KM. Sagalasnost na odluke koje se odnose na realizaciju ovih projekata emisijom hartija od vrijednosti, dali su odbornici Skupštine Grada na današnjem 20. zasjedanju.

Sutra potpisivanje ugovora o putnoj infrastrukturi

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisaće sutra u Banjaluci tri sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa u vezi sa izgradnjom putne infrastrukture.