Servisne informacije za 15. novembar

Servisne informacije za srijedu, 15. novembar 2017.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka

Evidentirana su tri krivična djela. Javni red i mir narušen dva puta. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima je po jedno lice lakše odnosno teže povrijeđeno.

Služba hitne pomoći

Pregledano je 75 pacijenata i obavljeno je 13 kućnih posjeta.

Vatrogasna jedinica

Jedna intervencija.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno. Zbog radova, planirana su sljedeća  isključenja:

od 09,00 do 14,00 časova – dijelovi naselja: Bukvalek i Čokori;
od 10,00 do 12,00 časova – dio Ulice Đure Đakovića.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Prognoza vremena RHMZ

Oblačno uz slabu kišu. Ujutro slaba i samo povremena kiša, u višim predjelima oko grada susnježica. Tokom dana umjerena kiša, uveče i u noći pretežno suvo. Vjetar slab, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 2°C, a najviša dnevna oko 4°C.

 

 

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.