Simfonijski orkestri otvaraju Ljeto na Vrbasu

Koncertom “Pod zvijezdama”, simfonijskih orkestara “Stanislav Binički” iz Beograda i Banjalučke filharmonije, u subotu od 21.30 časova ispod zidina tvrđave Kastel svečano će biti otvorena 64. manifestacija “Ljeto na Vrbasu”.

– U 80-minutnom programu biće izvedena muzika iz najpoznatijih domaćih i stranih filmova, kao i solistički nastupi. U isto vrijeme biće održan i defile plovnih objekata, a poslije toga prisutni će se zabavljati na promotivnoj žurki “Freš vejv festivala” – rekao je direktor Turističke organizacije, Ostoja Barašin.

Programom manifestacije koja će trajati do kraja jula, predviđeno je niz takmičenja i različitih sadržaja.

– Trka dajaka, takmičenje u sportskom ribolovu, odbojka na pijesku, škole ronjenja, kotlićijada, skokovi sa Gradskog mosta dio su “Ljeta na Vrbasu” koji privlači mnogo turista u grad – kazao je Barašin.

(glassrpske.com)

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.