Simfonijski orkestri otvaraju Ljeto na Vrbasu

Koncertom “Pod zvijezdama”, simfonijskih orkestara “Stanislav Binički” iz Beograda i Banjalučke filharmonije, u subotu od 21.30 časova ispod zidina tvrđave Kastel svečano će biti otvorena 64. manifestacija “Ljeto na Vrbasu”.

– U 80-minutnom programu biće izvedena muzika iz najpoznatijih domaćih i stranih filmova, kao i solistički nastupi. U isto vrijeme biće održan i defile plovnih objekata, a poslije toga prisutni će se zabavljati na promotivnoj žurki “Freš vejv festivala” – rekao je direktor Turističke organizacije, Ostoja Barašin.

Programom manifestacije koja će trajati do kraja jula, predviđeno je niz takmičenja i različitih sadržaja.

– Trka dajaka, takmičenje u sportskom ribolovu, odbojka na pijesku, škole ronjenja, kotlićijada, skokovi sa Gradskog mosta dio su “Ljeta na Vrbasu” koji privlači mnogo turista u grad – kazao je Barašin.

(glassrpske.com)

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.