Simfonijski orkestri otvaraju Ljeto na Vrbasu

Koncertom “Pod zvijezdama”, simfonijskih orkestara “Stanislav Binički” iz Beograda i Banjalučke filharmonije, u subotu od 21.30 časova ispod zidina tvrđave Kastel svečano će biti otvorena 64. manifestacija “Ljeto na Vrbasu”.

– U 80-minutnom programu biće izvedena muzika iz najpoznatijih domaćih i stranih filmova, kao i solistički nastupi. U isto vrijeme biće održan i defile plovnih objekata, a poslije toga prisutni će se zabavljati na promotivnoj žurki “Freš vejv festivala” – rekao je direktor Turističke organizacije, Ostoja Barašin.

Programom manifestacije koja će trajati do kraja jula, predviđeno je niz takmičenja i različitih sadržaja.

– Trka dajaka, takmičenje u sportskom ribolovu, odbojka na pijesku, škole ronjenja, kotlićijada, skokovi sa Gradskog mosta dio su “Ljeta na Vrbasu” koji privlači mnogo turista u grad – kazao je Barašin.

(glassrpske.com)

U Banjaluci počeo Američki biznis forum za promociju i umrežavanje

U Banjoj Luci je jutros počeo Američki biznis forum za promociju i umrežavanje. Ovo je prvi događaj ove vrste u BiH koji organizuje Ambasada SAD. Biznis forumu prisustvuje gradonačelnik Igor Radojičić, a pozderavni govor je održala američki ambasador u Bosni i Hercegovini Morin Kormak.