Simfonijski orkestri otvaraju Ljeto na Vrbasu

Koncertom “Pod zvijezdama”, simfonijskih orkestara “Stanislav Binički” iz Beograda i Banjalučke filharmonije, u subotu od 21.30 časova ispod zidina tvrđave Kastel svečano će biti otvorena 64. manifestacija “Ljeto na Vrbasu”.

– U 80-minutnom programu biće izvedena muzika iz najpoznatijih domaćih i stranih filmova, kao i solistički nastupi. U isto vrijeme biće održan i defile plovnih objekata, a poslije toga prisutni će se zabavljati na promotivnoj žurki “Freš vejv festivala” – rekao je direktor Turističke organizacije, Ostoja Barašin.

Programom manifestacije koja će trajati do kraja jula, predviđeno je niz takmičenja i različitih sadržaja.

– Trka dajaka, takmičenje u sportskom ribolovu, odbojka na pijesku, škole ronjenja, kotlićijada, skokovi sa Gradskog mosta dio su “Ljeta na Vrbasu” koji privlači mnogo turista u grad – kazao je Barašin.

(glassrpske.com)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.