Sportista i sa lopatom u ruci, Duško Tadić ima novi cilj

Duško Tadić i atletičari ne čase časkom. Nakon niza realizovanih projekata, od kojih je posljednji projekat izgradnje trim staze u parku Mladen Stojanović, ovaj entuzijasta, sportista i čovjek uhvatio se u koštac sa novim izazovima. Svojim rukama i uz pomoć istomišljenika gradi teretanu ispod južne tribune na Gradskom stadionu.

Dušku i njegovim kolegama ništa nije problem, pa tako ni da se “uhvate” lopate. Prije nepune dvije sedmice Atletski klub Banjaluka i Atletski klub invalida Vrbas počeli  su da grade teretanu koju će pored atletičara da koriste i fudbaleri Borca.

“Uprava  FK Borac prepoznala je našu ideju da napravimo nešto  što će nam svima biti od koristi i prije skoro mjesec dana dala nam zeleno  svjetlo za gradnju ispod sjeverne tribine. Kako gradnja iziskuje mnogo finasijskih sredstava kojih nemamo mi smo se odlučili za samostalnu gradnju pa smo tako u proteklih 15ak dana uz pomoć članova i prijatelja kluba odradili veliki dio posla od samog rušenja i proširivanja prostora, do izlijevanja ploče za koju nam je pomogao  Invest tim nekretnine donacijom betona. Trenutno nabacujemo i obradjujemo  zidove, a pored toga smišljamo kako pronaći nekoga ko bi nam pomogao da obezbjedimo i postavimo panel ploče za krovnu konstrukcuju pošto tribina na dosta mjesta prokišnjava” za BLMojGrad je rekao Duško Tadić iz AKI Vrbas.

Pored građevinskih radova ova ekipa entuzijasta je u potrazi i za spravama koje su potrebne da bi opremili prostor. Kako kaže Duško, sada kada su počeli, nema stajanja dok sve ne završe.

BLMojGrad poziva sve ljude koji žive u Banjaluci, ljude dobre volje, ljude koji prepoznaju veličinu i značaj ovog projekta da se uključe da podrže zdravu i korisnu ideju i projekat. Svi koji mogu i žele da podrže ove mlade ljude mogu da se jave na Radislavki Račić (AK Banjaluka ) 065568019 i Dušku Tadiću (AKI Vrbas) 066142590.

(BLmojgrad)

 

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.