Srpskainfo: Ovo je poziv koji je iz Narodne skupštine upućen policiji

„Obavještavamo vas da će se 21. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održati u utorak, 12. septembra 2017. godine sa početkom u 10.00 časova, u sali za sjednice Narodne skupštine. Smještaj i ishrana za narodne poslanike i goste koji prisustvuju sjednici Narodne skupštine obezbjeđeni su u hotelu Bosna u Banjoj Luci. Na osnovu svega navedenog, molim Vas da preduzmete neophodne bezbjednosne mjere za uspješno organizovanje sjednice“.

Ovo je jedini dopis koji je iz Narodne skupštine Republike Srpske otišao Centru javne bezbjednosti Banjaluka, a koji je u petak, 1. septembra potpisao generalni sekretar Narodne skupštine Marko Aćić.

Narodni poslanici kažu da je procedura obavještavanja ista 20 godina i da generalni sekretar uvijek i pred svaku sjednicu u skladu sa zakonom i Poslovnikom obavještava MUP o održavanju sjednice parlamenta.

Pored toga što je MUP po Ustavu i zakonu dužan da obezbjeđuje institucije, vrši procjenu bezbjednosti i omogući nesmetan rad, Narodna skupština nema ni vlastitu službu obezbjeđenja.

Partija demokratskog progresa danas je saopštila da je predsjednik Narodne skupštine slagao i institucije i građane da nije pozvao policiju i da zbog toga treba odmah da podnese ostavku.

U Narodnoj skupštini nisu željeli da komentarišu navode PDP-a, kao ni u Kabinetu predsjednika skupštine.

„Ne mogu se sve laži komentarisati“, kratko su nam odgovorili.

(Srpskainfo.com)

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.