Srpskainfo: Ovo je poziv koji je iz Narodne skupštine upućen policiji

„Obavještavamo vas da će se 21. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održati u utorak, 12. septembra 2017. godine sa početkom u 10.00 časova, u sali za sjednice Narodne skupštine. Smještaj i ishrana za narodne poslanike i goste koji prisustvuju sjednici Narodne skupštine obezbjeđeni su u hotelu Bosna u Banjoj Luci. Na osnovu svega navedenog, molim Vas da preduzmete neophodne bezbjednosne mjere za uspješno organizovanje sjednice“.

Ovo je jedini dopis koji je iz Narodne skupštine Republike Srpske otišao Centru javne bezbjednosti Banjaluka, a koji je u petak, 1. septembra potpisao generalni sekretar Narodne skupštine Marko Aćić.

Narodni poslanici kažu da je procedura obavještavanja ista 20 godina i da generalni sekretar uvijek i pred svaku sjednicu u skladu sa zakonom i Poslovnikom obavještava MUP o održavanju sjednice parlamenta.

Pored toga što je MUP po Ustavu i zakonu dužan da obezbjeđuje institucije, vrši procjenu bezbjednosti i omogući nesmetan rad, Narodna skupština nema ni vlastitu službu obezbjeđenja.

Partija demokratskog progresa danas je saopštila da je predsjednik Narodne skupštine slagao i institucije i građane da nije pozvao policiju i da zbog toga treba odmah da podnese ostavku.

U Narodnoj skupštini nisu željeli da komentarišu navode PDP-a, kao ni u Kabinetu predsjednika skupštine.

„Ne mogu se sve laži komentarisati“, kratko su nam odgovorili.

(Srpskainfo.com)

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je