Srpskainfo: Ovo je poziv koji je iz Narodne skupštine upućen policiji

„Obavještavamo vas da će se 21. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održati u utorak, 12. septembra 2017. godine sa početkom u 10.00 časova, u sali za sjednice Narodne skupštine. Smještaj i ishrana za narodne poslanike i goste koji prisustvuju sjednici Narodne skupštine obezbjeđeni su u hotelu Bosna u Banjoj Luci. Na osnovu svega navedenog, molim Vas da preduzmete neophodne bezbjednosne mjere za uspješno organizovanje sjednice“.

Ovo je jedini dopis koji je iz Narodne skupštine Republike Srpske otišao Centru javne bezbjednosti Banjaluka, a koji je u petak, 1. septembra potpisao generalni sekretar Narodne skupštine Marko Aćić.

Narodni poslanici kažu da je procedura obavještavanja ista 20 godina i da generalni sekretar uvijek i pred svaku sjednicu u skladu sa zakonom i Poslovnikom obavještava MUP o održavanju sjednice parlamenta.

Pored toga što je MUP po Ustavu i zakonu dužan da obezbjeđuje institucije, vrši procjenu bezbjednosti i omogući nesmetan rad, Narodna skupština nema ni vlastitu službu obezbjeđenja.

Partija demokratskog progresa danas je saopštila da je predsjednik Narodne skupštine slagao i institucije i građane da nije pozvao policiju i da zbog toga treba odmah da podnese ostavku.

U Narodnoj skupštini nisu željeli da komentarišu navode PDP-a, kao ni u Kabinetu predsjednika skupštine.

„Ne mogu se sve laži komentarisati“, kratko su nam odgovorili.

(Srpskainfo.com)

Grijanje na sječku drastično manje zagađuje

Nakon što su 2014. godine uvedene prve kotlovnice na biomasu, urađeno je poređenje s emisijom zagađenja kada je riječ o mazutu i biomasi (drvna sječka), koje je pokazalo da je zagađenje minimalno i drastično manje od onog koje je prouzrokovao mazut.

Pohodom čuvaju sjećanje na Milku Dejanović

Memorijalni pohod “Dejanović Milka 2018” biće održan u subotu na srednje zahtjevnoj stazi u dužini od 15 kilometara, od Šnjegotine Donje do planinarskog doma Krk.