Tadić: Mnogi žele da formiram novu stranku

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH Ognjen Tadić smatra da vrh SDS-a neće moći pobjeći od odgovornosti za loš izborni rezultat 2018. godine, koji očekuje većina članstva te stranke.

“U SDS-u je trebalo organizovati neposredne unutarstranačke izbore po pravilu jedan član jedan glas, i na taj način vratiti stranku narodu”, rekao je Tadić i ocijenio da bi “to očistilo prošlost i sadašnjost SDS-a, a obezbijedilo čistu budućnost stranke”.

Komentarišući informaciju da osniva novu stranku sa nekadašnjim predsjednikom Republike Srpske Nikolom Poplašenom, Tadić je za “Nezavisne novine” rekao da ima utisak da mnogi žele da formira novu političku organizaciju ili da makar učestvuje u tome.

“Vrh SDS-a bi to doživio kao olakšanje, jer ga brine moja moguća uloga pri preispitivanju lošeg izbornog rezultata 2018. godine, koji zbog lošeg rukovođenja strankom očekuje većina u SDS-u”, istakao je Tadić.

On je naveo da Republika Srpska danas ima problem zbog toga što nema veliku stranku, koja je u stanju da vrši vlast na dobar način, a nema ni veliku stranku, koja je u stanju da vlast preuzme i da je vrši na dobar način.

(Srna)

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.