Tadić: Mnogi žele da formiram novu stranku

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH Ognjen Tadić smatra da vrh SDS-a neće moći pobjeći od odgovornosti za loš izborni rezultat 2018. godine, koji očekuje većina članstva te stranke.

“U SDS-u je trebalo organizovati neposredne unutarstranačke izbore po pravilu jedan član jedan glas, i na taj način vratiti stranku narodu”, rekao je Tadić i ocijenio da bi “to očistilo prošlost i sadašnjost SDS-a, a obezbijedilo čistu budućnost stranke”.

Komentarišući informaciju da osniva novu stranku sa nekadašnjim predsjednikom Republike Srpske Nikolom Poplašenom, Tadić je za “Nezavisne novine” rekao da ima utisak da mnogi žele da formira novu političku organizaciju ili da makar učestvuje u tome.

“Vrh SDS-a bi to doživio kao olakšanje, jer ga brine moja moguća uloga pri preispitivanju lošeg izbornog rezultata 2018. godine, koji zbog lošeg rukovođenja strankom očekuje većina u SDS-u”, istakao je Tadić.

On je naveo da Republika Srpska danas ima problem zbog toga što nema veliku stranku, koja je u stanju da vrši vlast na dobar način, a nema ni veliku stranku, koja je u stanju da vlast preuzme i da je vrši na dobar način.

(Srna)

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je