Tadić: Mnogi žele da formiram novu stranku

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH Ognjen Tadić smatra da vrh SDS-a neće moći pobjeći od odgovornosti za loš izborni rezultat 2018. godine, koji očekuje većina članstva te stranke.

“U SDS-u je trebalo organizovati neposredne unutarstranačke izbore po pravilu jedan član jedan glas, i na taj način vratiti stranku narodu”, rekao je Tadić i ocijenio da bi “to očistilo prošlost i sadašnjost SDS-a, a obezbijedilo čistu budućnost stranke”.

Komentarišući informaciju da osniva novu stranku sa nekadašnjim predsjednikom Republike Srpske Nikolom Poplašenom, Tadić je za “Nezavisne novine” rekao da ima utisak da mnogi žele da formira novu političku organizaciju ili da makar učestvuje u tome.

“Vrh SDS-a bi to doživio kao olakšanje, jer ga brine moja moguća uloga pri preispitivanju lošeg izbornog rezultata 2018. godine, koji zbog lošeg rukovođenja strankom očekuje većina u SDS-u”, istakao je Tadić.

On je naveo da Republika Srpska danas ima problem zbog toga što nema veliku stranku, koja je u stanju da vrši vlast na dobar način, a nema ni veliku stranku, koja je u stanju da vlast preuzme i da je vrši na dobar način.

(Srna)

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.