Tanja Zmajević, Banjalučanka od koje strepe celuliti

tanja zmajevic

Na prvi pogled može da zvuči kao šala i ako jeste onda je neslana za celulite. Banjalučanka Tanja Zmajević maderoterapijom ženama i djevojkama pomaže u njegovanju svog tijela ili bolje rečeno uklanjanju celulita. Tanja je diplomirani inženjer poljoprivrede, instruktor joge ali i “ubica“ celulita.

Kako kaže za portal BLMojGrad uvijek je bila usmjerena ka svemu što je povezano sa prirodom, pa tako i sa zdravim načinom života. U proteklih šest godina praktikuje jogu, a samostalne časove je počela da vodi prije četiri godine.

-“Kad sam se prvi put srela sa Snežanu Rulić, zvanu Sneki ubica celulita, znala sam da je to još jedna aktivnost koju želim da dodam već postojećoj, jer je kao i joga u službi zdravlja. Još kao polaznik obuke u Beogradu, masirala sam i svjetski poznatog modela, te time želim naglasiti da ovaj vid masaže nije namijenjen samo za suzbijanje celulita, već i kao tretman za relaksaciju, toniranje tijela i da se zadrži već postojeća forma”.

Maderoterapija (terapija drvetom) je vrsta masaže koja potiče iz Kolumbije, a zasniva se na korištenju anatomski izrađenih oklagija od drveta što je i čini 100% prirodnom metodom koja ne izaziva alergijeske reakcije na koži i nema kontraindikacije. Prednost korištenja drvenih oklagija je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno sa toksinima i viškom vode.

-Ključ uspjeha i popularnosti maderoterapije leži u njenoj sposobnosti da izbaci toksine iz organizma. Poznato je da je ljudsko tijelo puno takozvanog metaboličkog otpada koji se akumulira zbog konzumiranja nezdrave hrane, upotrebe kozmetičkih preparata, kao i raznih uticaj iz okoline. Tijelo na ove toksine reaguje tako što stvara više limfe oko ćelija nastojeći da ih suzbije te iste toksine. Usljed povećane tečnosti tijelo izgleda naduveno i celulit postaje vidljiv. Čak i kad počnemo da se hranimo zdravo i redovno vježbamo, ne možemo tako lako da sredimo sve dijelove tijela. Uvijek ostaju neke kritične regije koje zahtjevaju dodatni tretman i napor, a to su obično butine, zadnjica i stomak, kaže Tanja.

Kada je počela da radi kaže skoro sve djevojke koje su je posjetile su je pitale, da li su to sprave za mučenje? Kroz smijeh nam priča da je i ona to pomislila kada ih je prvi put ugledala, ali nakon tretmana promijenila je mišljenje, kako ona tako i svi oni koji su se prvi put sreli sa Maderoterapijom.

Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže od klasične anticelulit masaže i namjenjena je osoba disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu i celulitom. Maderoterapija je djelotvorna i za stimulisanje i popravljanje ravnoteže energije, smanjivanje stresa i oslobađanja mišića i zglobova od bolova. Korisna je za postizanje čvrstine tijela, zategnutosti kože i smanjivanje i lokalizaciju broja masnih ćelija.

Svaka terapija traje od 30-45 minuta u zavisnosti od oblasti koju želimo da tretiramo.Vidljivost rezultata je individualna, ali za najbolje rezultate se prepotučuje ciklus od 10-20 tretmana.

Sve informacije se mogu dobiti na broj 065206595, na fb stranici Tanja Maderoterapija i na instagramu tanja_madero_yoga.

(Blmojgrad)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.