Tanja Zmajević, Banjalučanka od koje strepe celuliti

tanja zmajevic

Na prvi pogled može da zvuči kao šala i ako jeste onda je neslana za celulite. Banjalučanka Tanja Zmajević maderoterapijom ženama i djevojkama pomaže u njegovanju svog tijela ili bolje rečeno uklanjanju celulita. Tanja je diplomirani inženjer poljoprivrede, instruktor joge ali i “ubica“ celulita.

Kako kaže za portal BLMojGrad uvijek je bila usmjerena ka svemu što je povezano sa prirodom, pa tako i sa zdravim načinom života. U proteklih šest godina praktikuje jogu, a samostalne časove je počela da vodi prije četiri godine.

-“Kad sam se prvi put srela sa Snežanu Rulić, zvanu Sneki ubica celulita, znala sam da je to još jedna aktivnost koju želim da dodam već postojećoj, jer je kao i joga u službi zdravlja. Još kao polaznik obuke u Beogradu, masirala sam i svjetski poznatog modela, te time želim naglasiti da ovaj vid masaže nije namijenjen samo za suzbijanje celulita, već i kao tretman za relaksaciju, toniranje tijela i da se zadrži već postojeća forma”.

Maderoterapija (terapija drvetom) je vrsta masaže koja potiče iz Kolumbije, a zasniva se na korištenju anatomski izrađenih oklagija od drveta što je i čini 100% prirodnom metodom koja ne izaziva alergijeske reakcije na koži i nema kontraindikacije. Prednost korištenja drvenih oklagija je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno sa toksinima i viškom vode.

-Ključ uspjeha i popularnosti maderoterapije leži u njenoj sposobnosti da izbaci toksine iz organizma. Poznato je da je ljudsko tijelo puno takozvanog metaboličkog otpada koji se akumulira zbog konzumiranja nezdrave hrane, upotrebe kozmetičkih preparata, kao i raznih uticaj iz okoline. Tijelo na ove toksine reaguje tako što stvara više limfe oko ćelija nastojeći da ih suzbije te iste toksine. Usljed povećane tečnosti tijelo izgleda naduveno i celulit postaje vidljiv. Čak i kad počnemo da se hranimo zdravo i redovno vježbamo, ne možemo tako lako da sredimo sve dijelove tijela. Uvijek ostaju neke kritične regije koje zahtjevaju dodatni tretman i napor, a to su obično butine, zadnjica i stomak, kaže Tanja.

Kada je počela da radi kaže skoro sve djevojke koje su je posjetile su je pitale, da li su to sprave za mučenje? Kroz smijeh nam priča da je i ona to pomislila kada ih je prvi put ugledala, ali nakon tretmana promijenila je mišljenje, kako ona tako i svi oni koji su se prvi put sreli sa Maderoterapijom.

Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže od klasične anticelulit masaže i namjenjena je osoba disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu i celulitom. Maderoterapija je djelotvorna i za stimulisanje i popravljanje ravnoteže energije, smanjivanje stresa i oslobađanja mišića i zglobova od bolova. Korisna je za postizanje čvrstine tijela, zategnutosti kože i smanjivanje i lokalizaciju broja masnih ćelija.

Svaka terapija traje od 30-45 minuta u zavisnosti od oblasti koju želimo da tretiramo.Vidljivost rezultata je individualna, ali za najbolje rezultate se prepotučuje ciklus od 10-20 tretmana.

Sve informacije se mogu dobiti na broj 065206595, na fb stranici Tanja Maderoterapija i na instagramu tanja_madero_yoga.

(Blmojgrad)

Srpska dijaspora na forumu u Banjaluci

Stotinu uglednih predstavnika Srba iz više od 26 zemalja svijeta okupilo se na prvom forumu dijaspore u Banjaluci. Svi sa istim ciljem- bolja saradnja sa Srpskom i Srbijom.

Peti dan potrage za nestalom Dušicom Božić

Policijski službenici, vatrogasci, ronilački tim Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, rodbina, prijatelji i mještani Laktaša peti dan aktivno tragaju za nestalom tridesetogodišnjom Dušicom Božić iz Laktaša.

Čistka u Udruženju društava za osiguranje zbog nelegalnih popusta

Skupština Udruženja društava za osiguranje pri Privrednoj komori Republike Srpske isključila je iz svog članstva “Osiguranje Garant” iz Brčkog zbog kršenja smjernica koje je donijela Agencija za osiguranje RS, a kojim se zabranjuju bilo kakvi nelegalni popusti pri registraciji automobila.

Praznik za ljubitelje šarplaninaca

Izložba šarplaninaca, koja će okupiti više od 100 pasa ove rase, trebalo bi da bude održana u nedjelju na terenu Vodenog parka “Akvana” sa početkom u deset časova.

Radnici Toplane ne žele ni da čuju za otpremnine

Sindikalna organizacija “Toplane” najavila je u petak radikalne mjere u slučaju da neko do radnika ovog preduzeća dobije otkaz, dok gradonačelnik Igor Radojičić poručuje da je neminovno smanjenje broja zaposlenih jer se radi o propaloj firmi sa dugom od oko 90 miliona KM.

Cvijanović: Dijaspora važan resurs Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je dijaspora važan resurs Republike Srpske, jer su to ljudi koji mogu da doprinesu, ne samo sadašnjim, nego i budućim procesima u Republici Srpskoj.