Tegeltija: Na saopštenje Udruženja sudija FBiH neću reagovati

Kako sam već više puta naglasio, snažno podržavam pravo na drugačije mišljenje i pozdravljam svaki otvoreni vid komunikacije. Povodom konkretnog poziva predsjedništva Udruženja sudija FBiH za podnošenjem ostavke, prije svega želim da naglasim da je Udruženje sudija Republike Srpske drugog dana od donošenja zaključaka dalo punu podršku zaključcima VSTS-a i predsjedniku VSTS-a.

Kako to saopštenje nisam komentarisao, neću komentarisati ni saopštenje Udruženja sudija FBiH. Naglašavam da sam u VSTS izabran glasovima sudija svih osnovnih, okružnih, okružnih privrednih i Višeg privrednog suda Republike Srpske, a za predsjednika VSTS-a većinom glasova članova VSTS-a. Prema tome, moja izborna baza za članstvo su sudije navedenih sudova u Republici Srpskoj koji su dali punu podršku zaključcima.

S druge strane, ista većina VSTS-a koja me je izabrala za predsjednika je većina članova VSTS-a iz cijele BiH je podržala navedene zaključke. Samim tim, a s obzirom na prirodu institucije, poziv predsjedništva Udruženja sudija FBiH čiji niti sam član, niti je na bilo koji način učestvovala u mom izboru ni za člana ni za predsjednika VSTS-a, čini se potpuno bespredmetnim i besmislenim pa tako na njega, kako već rekoh tumačeći ga kao demokratsko pravo na drugačije mišljenje i nikada više od toga, ni na koji način neću ni reagovati.

Predsjednik VSTS-a

Milan Tegeltija

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.