U Banjaluci počeo seminar “Ekonomsko osnaživanje mladih”

Seminar “Ekonomsko osnaživanje mladih”, namijenjen za sve studente i učenike završnih razreda srednjih škola, počeo je danas u Banjaluci i trajaće do subote, 7. Oktobra.

Trodnevni seminar u organizaciji Omladinske asocijacije “Akta” će, uz brojne predavače i interaktivne radionice, približiti zamršeni ekonomski svijet mladima i spremiti ih za njegove buduće izazove.

Svi participanti će u sklopu seminara savladati osnovne vještine pregovaranja, javnog obraćanja, kao i prezentovanja ideja potencijalnim investitorima.

Takođe, učesnici će kroz predavanja i radionice biti upoznati s procesima registracije pravnih lica, pisanju projektnih prijedloga i komuniciranju sa strankama, te naučiti više o poslovnim djelatnostima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, što je znanje od velike važnosti na današnjem tržištu.

Kako ne bi sve bila pusta teorija, obezbjeđeno je da na seminaru govore afirmisana imena regionalnog preduzetništva i podijele svoja iskustva i savjete mladih učesnicima.

Po završetku seminara svim učesnicima će se dodijeliti certfikati za uspješno pohađanje, ali i profesionalno standardizovane biografije u elektronskoj i štampanoj formi, na srpskom i engleskom jeziku.

Omladinska asocijacija “Akta” ističe da će biografije i certifikati naići na praktičnu primjenu u budućim poslovnim i obrazovnim avanturama učesnika, a stečena znanja doprinijeće njihovom ekonomskom osnaživanju.

Ovaj seminar, sponzorisan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, održava se u poslovnoj sali hotela “Bosna”.

(Nezavisne)

 

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.