U Banjaluci počeo seminar “Ekonomsko osnaživanje mladih”

Seminar “Ekonomsko osnaživanje mladih”, namijenjen za sve studente i učenike završnih razreda srednjih škola, počeo je danas u Banjaluci i trajaće do subote, 7. Oktobra.

Trodnevni seminar u organizaciji Omladinske asocijacije “Akta” će, uz brojne predavače i interaktivne radionice, približiti zamršeni ekonomski svijet mladima i spremiti ih za njegove buduće izazove.

Svi participanti će u sklopu seminara savladati osnovne vještine pregovaranja, javnog obraćanja, kao i prezentovanja ideja potencijalnim investitorima.

Takođe, učesnici će kroz predavanja i radionice biti upoznati s procesima registracije pravnih lica, pisanju projektnih prijedloga i komuniciranju sa strankama, te naučiti više o poslovnim djelatnostima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, što je znanje od velike važnosti na današnjem tržištu.

Kako ne bi sve bila pusta teorija, obezbjeđeno je da na seminaru govore afirmisana imena regionalnog preduzetništva i podijele svoja iskustva i savjete mladih učesnicima.

Po završetku seminara svim učesnicima će se dodijeliti certfikati za uspješno pohađanje, ali i profesionalno standardizovane biografije u elektronskoj i štampanoj formi, na srpskom i engleskom jeziku.

Omladinska asocijacija “Akta” ističe da će biografije i certifikati naići na praktičnu primjenu u budućim poslovnim i obrazovnim avanturama učesnika, a stečena znanja doprinijeće njihovom ekonomskom osnaživanju.

Ovaj seminar, sponzorisan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, održava se u poslovnoj sali hotela “Bosna”.

(Nezavisne)

 

Grijanje na sječku drastično manje zagađuje

Nakon što su 2014. godine uvedene prve kotlovnice na biomasu, urađeno je poređenje s emisijom zagađenja kada je riječ o mazutu i biomasi (drvna sječka), koje je pokazalo da je zagađenje minimalno i drastično manje od onog koje je prouzrokovao mazut.

Pohodom čuvaju sjećanje na Milku Dejanović

Memorijalni pohod “Dejanović Milka 2018” biće održan u subotu na srednje zahtjevnoj stazi u dužini od 15 kilometara, od Šnjegotine Donje do planinarskog doma Krk.