U Banjaluci počeo seminar “Ekonomsko osnaživanje mladih”

Seminar “Ekonomsko osnaživanje mladih”, namijenjen za sve studente i učenike završnih razreda srednjih škola, počeo je danas u Banjaluci i trajaće do subote, 7. Oktobra.

Trodnevni seminar u organizaciji Omladinske asocijacije “Akta” će, uz brojne predavače i interaktivne radionice, približiti zamršeni ekonomski svijet mladima i spremiti ih za njegove buduće izazove.

Svi participanti će u sklopu seminara savladati osnovne vještine pregovaranja, javnog obraćanja, kao i prezentovanja ideja potencijalnim investitorima.

Takođe, učesnici će kroz predavanja i radionice biti upoznati s procesima registracije pravnih lica, pisanju projektnih prijedloga i komuniciranju sa strankama, te naučiti više o poslovnim djelatnostima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, što je znanje od velike važnosti na današnjem tržištu.

Kako ne bi sve bila pusta teorija, obezbjeđeno je da na seminaru govore afirmisana imena regionalnog preduzetništva i podijele svoja iskustva i savjete mladih učesnicima.

Po završetku seminara svim učesnicima će se dodijeliti certfikati za uspješno pohađanje, ali i profesionalno standardizovane biografije u elektronskoj i štampanoj formi, na srpskom i engleskom jeziku.

Omladinska asocijacija “Akta” ističe da će biografije i certifikati naići na praktičnu primjenu u budućim poslovnim i obrazovnim avanturama učesnika, a stečena znanja doprinijeće njihovom ekonomskom osnaživanju.

Ovaj seminar, sponzorisan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, održava se u poslovnoj sali hotela “Bosna”.

(Nezavisne)

 

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je