U okviru “Ljeta na Vrbasu” kajak-kanu trka za pionire

U sklopu 64. manifestacije “Ljeto na Vrbasu” koja je zvanično otvorena sinoć, danas se na dijelu Vrbasa ispod tvrdjave Kastel održava kajak-kanu trka za pionire, za koju su prijavljena 24 takmičara.

Peđa Stanković iz Kajak-kanu kluba Banjaluka kazao je da se trka privodi kraju, te da je ostalo najboljih osam takmičara, a rezultati se mogu očekivati iza 12 časova.

“U sklopu trke, planirali smo da odvezemo međunarodnu trku za seniore, ali zbog toga što se sljedećeg vikenda u Austriji održava svjetsko prvenstvo, naša takmičarska ekipa nije mogla da učestvuje na ovoj trci jer se jedan dio ekipe nalazi na pripremama, a drugi dio je već u Austriji” – kazao je Stanković

(Nezavisne)

Efikasnost Krupe i Borca obećeva fudbalski spektakl

Krajiški premijerligaši su uspešno prošli prve prepreke u Kupu BiH, Krupljani su kao gosti savladali Grude sa 4:0, dok je Borac kod ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH slavio sa 8:3.

Referendumske igre: Katalonci i Kurdi, nedostižni uzori RS

PIŠE: Saša Bižić Kurdi sa sjevera Iraka zakazali su referendum o nezavisnosti za 25. septembar. Katalonci su najavili identičan plebiscit o odvajanju od Španije za 1. oktobar. Za to vrijeme, u Republici Srpskoj traju igre bez granica, u kojima se glavni akteri političkog života nadmeću ko će se više narugati ovom, u načelu, ozbiljnom mehanizmu

Zaplet otvara priča o pozorištu Jazavac

Premijernim izvođenjem predstave “Pita li iko kako je meni?” 20. oktobra na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet”.