U okviru “Ljeta na Vrbasu” kajak-kanu trka za pionire

U sklopu 64. manifestacije “Ljeto na Vrbasu” koja je zvanično otvorena sinoć, danas se na dijelu Vrbasa ispod tvrdjave Kastel održava kajak-kanu trka za pionire, za koju su prijavljena 24 takmičara.

Peđa Stanković iz Kajak-kanu kluba Banjaluka kazao je da se trka privodi kraju, te da je ostalo najboljih osam takmičara, a rezultati se mogu očekivati iza 12 časova.

“U sklopu trke, planirali smo da odvezemo međunarodnu trku za seniore, ali zbog toga što se sljedećeg vikenda u Austriji održava svjetsko prvenstvo, naša takmičarska ekipa nije mogla da učestvuje na ovoj trci jer se jedan dio ekipe nalazi na pripremama, a drugi dio je već u Austriji” – kazao je Stanković

(Nezavisne)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.