U okviru “Ljeta na Vrbasu” kajak-kanu trka za pionire

U sklopu 64. manifestacije “Ljeto na Vrbasu” koja je zvanično otvorena sinoć, danas se na dijelu Vrbasa ispod tvrdjave Kastel održava kajak-kanu trka za pionire, za koju su prijavljena 24 takmičara.

Peđa Stanković iz Kajak-kanu kluba Banjaluka kazao je da se trka privodi kraju, te da je ostalo najboljih osam takmičara, a rezultati se mogu očekivati iza 12 časova.

“U sklopu trke, planirali smo da odvezemo međunarodnu trku za seniore, ali zbog toga što se sljedećeg vikenda u Austriji održava svjetsko prvenstvo, naša takmičarska ekipa nije mogla da učestvuje na ovoj trci jer se jedan dio ekipe nalazi na pripremama, a drugi dio je već u Austriji” – kazao je Stanković

(Nezavisne)

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.