Vaterpolisti iz grada na Vrbasu čekaju žrijeb za Evrokup

Vaterpolisti Banjaluke iduće jeseni prvi put će nastupiti na evrosceni. Uprava ekipe iz grada na Vrbasu poslala je prijavu rukovodstvu Evropske plivačke federacije (LEN) za nastup u kvalifikacijama koje će biti održane krajem septembra.

– Poslali smo dopis (LEN) jer je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske izdalo nalog trezoru da uplati 4.500 evra na naš račun i taj novac trebalo bi da uplatimo do 20. avgusta. I dalje očekujemo pomoć od Ministarstva civilnih poslova BiH koje bi trebalo da nam pomogne jer ćemo osim Republike Srpske predstavljati i BiH na međunarodnom takmičenju, te da ne budemo zapostavljeni jer smo šampioni jednog ekipnog sporta. Nama ne treba mnogo novca kao ostalim klubovima i sa veoma malo sredstava možemo da napravimo dobar rezultat – rekao je trener Banjaluke Slobodan Grahovac.

Tako će prvi put jedan klub iz BiH nastupiti na evrosceni, dok postoji mogućnost da budu i domaćini kvalifikacionog turnira.

– Pokušaćemo da dobijemo organizaciju turnira koji je planiran za 30. septembar te 1. i 2. oktobar, ali i ako ne budemo organizatori, to neće biti katastrofa. Igraćemo u grupi sa još tri ekipe i žrijeb će biti poludirigovan pošto će dva tima biti iz kvalitetnijih evropskih liga, pa mi i još jedan tim iz slabijih – dodao je Grahovac.

LEN evrokup osnovan je 1992. godine i drugo je po kvalitetu takmičenje u Evropi. Do 2011. godine nosio je ime LEN kup, a od tada nosi sadašnji naziv. Aktuelni osvajač je mađarski Ferencvaroš, dok je u ovom takmičenju beogradski Partizan slavio 1998. godine, a Radnički iz Kragujevca bio je najbolji 2013. godine.

Prvenstvo BiH

Ovog vikenda u Banjaluci će biti održano prvenstvo BiH za seniore. Domaća ekipa apsolutni je favorit za odbranu titule pošto na završnom turniru neće nastupiti najveći rival Jadran iz Neuma koji nije uspio da skupi seniorski tim. Banjaluka će igrati protiv dva sarajevska kluba, Mladosti i Akademije B.

(Glas)

Grad uz Borac: Naći najbolje rješenje za problem dugovanja

Borac želi u budućnosti da bude stabilan i samoodrživ klub. Problem predstavljaju dugovi iz prošlosti koji opterećuju tekuće poslovanje. Iako je sadašnja uprava napravila veliki posao u protekloj godini i dalje su prisutni brojni finansijski problemi.

Mladi Banjalučanin velika nada karatea Republike Srpske

Osvajanjem zlatne medalje u konkurenciji kadeta na prvenstvu Republike Srpske održanom u Višegradu član Karate kluba Energija Pavle Dujaković samo je nastavio sjajan niz odličnih rezultata započet još 2009. godine kada se počeo baviti ovim sportom.

Protest nezadovoljnih građana u Banjaluci

Više od sto građana, uprkos kiši, okupilo se na Trgu Krajine u Banjaluci, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo životom u Republici Srpskoj, sa centralnim zahtjevom za smjenu Vlade RS.

Dodik: Suspenzija nije trajno odustajanje od referenduma

Suspenzija odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH nije trajno odustajanje, a ostaće na Narodnoj skupštini i institucijama da to pitanje ponovo problematrizuju i ukoliko se ne bude poštovao Ustav i Dejtonski sporazum.