Večeras otvaranje Međunarodnih književnih susreta

U organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske, večeras 13. septembra, u 20:00 časova, u vijećnici Banskog dvora biće otvoreni 2. međunarodni književni susreti „Banja Luka 2017“.

Na pomenutom događaju stihovima će se predstaviti pjesnici iz Srbije, Rusije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Litvanije, Engleske, Slovačke, Njemačke i Republike Srpske.

Grad Banja Luka je podržao ovu manifestaciju putem Javnog poziva za sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana iz oblasti kulturnog stvaralaštva u 2017. godini.

Književni susreti su organizovani u okviru 22. međunarodnog sajma knjige, koji se održava do 18. septembra u Sportskoj dvorani „Borik“. Kako je najavljeno, učesnici Međunarodnih književnih susreta imaće od dvije do tri promocije svakog dana tokom trajanja sajma.

(banjaluka.rs.ba)

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.