Večeras otvaranje Međunarodnih književnih susreta

U organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske, večeras 13. septembra, u 20:00 časova, u vijećnici Banskog dvora biće otvoreni 2. međunarodni književni susreti „Banja Luka 2017“.

Na pomenutom događaju stihovima će se predstaviti pjesnici iz Srbije, Rusije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Litvanije, Engleske, Slovačke, Njemačke i Republike Srpske.

Grad Banja Luka je podržao ovu manifestaciju putem Javnog poziva za sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana iz oblasti kulturnog stvaralaštva u 2017. godini.

Književni susreti su organizovani u okviru 22. međunarodnog sajma knjige, koji se održava do 18. septembra u Sportskoj dvorani „Borik“. Kako je najavljeno, učesnici Međunarodnih književnih susreta imaće od dvije do tri promocije svakog dana tokom trajanja sajma.

(banjaluka.rs.ba)

Grad uz Borac: Naći najbolje rješenje za problem dugovanja

Borac želi u budućnosti da bude stabilan i samoodrživ klub. Problem predstavljaju dugovi iz prošlosti koji opterećuju tekuće poslovanje. Iako je sadašnja uprava napravila veliki posao u protekloj godini i dalje su prisutni brojni finansijski problemi.

Mladi Banjalučanin velika nada karatea Republike Srpske

Osvajanjem zlatne medalje u konkurenciji kadeta na prvenstvu Republike Srpske održanom u Višegradu član Karate kluba Energija Pavle Dujaković samo je nastavio sjajan niz odličnih rezultata započet još 2009. godine kada se počeo baviti ovim sportom.

Protest nezadovoljnih građana u Banjaluci

Više od sto građana, uprkos kiši, okupilo se na Trgu Krajine u Banjaluci, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo životom u Republici Srpskoj, sa centralnim zahtjevom za smjenu Vlade RS.

Dodik: Suspenzija nije trajno odustajanje od referenduma

Suspenzija odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH nije trajno odustajanje, a ostaće na Narodnoj skupštini i institucijama da to pitanje ponovo problematrizuju i ukoliko se ne bude poštovao Ustav i Dejtonski sporazum.