VK Banjaluka domaćin kvalifikacija za Ligu šampiona

Vaterpolo spektakl u Banjaluci! Na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona će pored domaćina Banjaluke igrati ruski Sintez Kazanj, mađarska Budimpešta, španska Terasa te portugalska Portuense. U grad na Vrbasu dolaze reprezentativci Srbije, Crne Gore Mađarske, Rusije i Španije što garanuje kvalitetan turnir.

Između ostalih biće tu Sava Randjelović i Nemanja Ubović. Domaćin želi da iskoristi turnir za popularizaciju sporta i promociju Banjaluke i Srpske, te da vaterpolo dobije dodatno podstrek ka profesionalitaciji kako bi u budućnosti redovno igrali evropska takmičenja.

“Ne očekujemo mi da će u vaterpolo ući neka velika sredstva i da će se naglo profesionalizirati. Ali evo, zašto ne bi ušli u prvu kategoriju sportova, pošto to svojim rezultatima zaslužujemo i da napredujemo još jednu stepenicu u razvoju ovog sporta”, rekao je Slobodan Grahovac, predsjednik VK “Banjaluka”.

Glavni favoriti na turniru su Sintez i Budimpešta mada će svoju šansu tražiti i španska Terasa.

“Očekujemo veoma težak turnir jer je grupa veoma izjednačena i kvalitetana. Kazanj i Budimepšata su veoma jaki i sigurno ćemo se boriti sa njima. Nadamo se najboljem i da će ekipa uspjeti proći dalje”, kaže Didak Kobačo, trener VK “Terasa.

Portuense i Banjaluka su amaterske ekipe i upravo u tom meču domaćin će tražiti svoju šansu

“Ekipa iz Portugala je poluamaterska ekipa, i to će biti poput duela za nezvaničnog ametrskog prvaka Evrope. Jedino smo se mi i oni, od amaterskih i poluprofesionalnih ekipa prijavili za Ligu šampiona. Ostalo su sve profesionalne ekipe i tu nemamo šta da tražimo. To je kao da u fudbalu, Borac igra protiv Liverpula i Čelsija, šta on tu ima da igra?”, rekao je Grahovac.

Turnir počinje sutra a u 18.30 časova ga otvaraju Banjaluka i Sintez. Trajaće do nedjelje kada će biti poznate dvije ekipe koje idu u drugu rundu kvalifikacija.

(ATV)

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.