Za poplavljene privrednike 4,9 miliona KM pomoći

Ministarstvo finansija Republike Srpske doznačilo je ukupno 4,9 miliona KM jednokratne pomoći na račune privrednika iz Banjaluke, Bijeljine i Modriče koji su oštećeni tokom poplava 2014. godine.

Upravni odbor Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske odobrio je na sjednici u maju privrednim subjektima u Bijeljini pomoć u iznosu od dva miliona KM, Banjaluci dva miliona KM, a Modriči 900.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Pomoć je uplaćena prema spiskovima koje su dostavile lokalne zajednice u dogovoru sa udruženjima privrednika oštećenih u poplavama.

Nakon što su Ministarstvu finansija dostavljeni spiskovi i uneseni podaci, sredstva su za ove lokalne zajednice isplaćena po osnovu zaprimljenih spiskova sa pojedinačnim iznosima i korisnicima.

Trenutno se obavlja unos podataka za opštinu Laktaši, a očekuje se da spisak privrednika dostavi Prijedor, kojem je zaključkom Upravnog odbora Fonda solidarnosti odobreno ukupno dva miliona KM.

(Srna)

Šest miliona KM za pet kapitalnih projekata

Pet kapitalnih projekata u gradu biće finansirani emisijom obveznica u iznosu od 6.000.000 KM. Sagalasnost na odluke koje se odnose na realizaciju ovih projekata emisijom hartija od vrijednosti, dali su odbornici Skupštine Grada na današnjem 20. zasjedanju.

Sutra potpisivanje ugovora o putnoj infrastrukturi

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisaće sutra u Banjaluci tri sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa u vezi sa izgradnjom putne infrastrukture.