Za uklanjanje starog mosta u Česmi potrebno 70.000 KM

Za uklanjanje starog mosta preko rijeke Vrbanje u naselju Česma biće potrebno oko 70.000 KM, ali još nije određen datum početka tih radova.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, koje je zaduženo za izbor izvođača radova, rekli su da su pripreme u toku.

– Činimo sve napore da aktivnosti u vezi sa ovim projektom budu završene u najkraćim mogućim rokovima, da bi raspisali javnu nabavku za te građevinske radove – kazali su u ovom ministarstvu i dodali da će tek nakon okončanja tendera biti poznato kada će ti radovi početi i ko će za njih biti zadužen.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve su rekli da je za rušenje starog mosta u Česmi urađen projekat, koji je na reviziji.

– Nakon toga ćemo podnijeti zahtjev za građevinsku dozvolu za rušenje mosta, a procjena je da će za te radove biti potrebno oko 70.000 KM – kazali su u ovom odjeljenju.

(glassrpske.com)

U Banjaluci počeo Američki biznis forum za promociju i umrežavanje

U Banjoj Luci je jutros počeo Američki biznis forum za promociju i umrežavanje. Ovo je prvi događaj ove vrste u BiH koji organizuje Ambasada SAD. Biznis forumu prisustvuje gradonačelnik Igor Radojičić, a pozderavni govor je održala američki ambasador u Bosni i Hercegovini Morin Kormak.