Vijesti 23.10.2020.

Кondić: Cilj nam je da dogodine imamo “Dane uvoznih proizvoda”

ČITANJE: 1 minuta

Od završetka rata u Banjaluci se priča o podršci domaćim proizvođačima, ali to sve ostaje samo priča koja se ponavlja od izbora do izbora. Ta priča je dosadila već svima i krajnje je vrijeme da se kao društvo trgnemo i da konačno uradimo nešto po tom pitanju, poručio je šef Povjereništva SPS Banjaluka Saša Кondić.

On je danas posjetio štandove domaćih proizvođača ispred Кrajiške kuće u okviru “Dana domaćih proizvoda”, gdje je razgovarao sa građanima i proizvođačima o načinima unaprijeđenja proizvodnje i dostupnosti domaćih proizvoda.

– Sa ovakvom ponudom i ljudima koje imamo, logično bi bilo da svaki dan imamo priliku da kupimo domaće proizvode, da na taj način pomažemo naše poljoprivredne proizvođače. Hajde da iduće godine imamo “Dane uvoznih proizvoda”, koji će trajati nekoliko dana, a da naši proizvođači tokom čitave godine snabdijevaju trpeze naših sugrađana, da zajedno gradimo brendove i da na taj način živimo i zdravije i pametnije – poručio je Кondić.

On je pohvalio organizatore “Dana domaćih proizvoda” i istakao da je cilj ovakvih manifestacija da podstaknu na akciju i da budu početak konkretnih inicijativa da se ojača domaća prozivodnja i obezbijedi ne samo ostanak na selu, nego i snažan razvoj seoskih mjesnih zajednica.

(Banjaluka.net)

Oznake: Saša Kondić, SPS