Јavno-privatno partnerstvo ojačaće privredni potencijal Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada Srpske na današnjoj sjednici u Istočnom Sarajevu razmatrala Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji će omogućiti da ovo partnerstvo zaživi s ciljem jačanja privrednog potencijala u Srpskoj.

– Kada je riječ o izmjenama i dopunama zakona o javno-privatnom partnerstvu, mi smo u Vladi prepoznali da dosadašnji zakon nije dao očekivane rezultate, jer su procedure bile previše komplikovane, što je kočilo napredak u ovaj oblasti – rekao je Višković na konferenciji za novinare u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, novi zakon će te procedure mnogo olakšati i skratiti, a omogućiće i dijalog i učešće i predstavnika i javnog i privatnog sektora, kao i stranih ulagača i partnera.

Ovim zakonom, pojasnio je premijer Srpske, biće omogućeno da javno-privatno partnerstvo zaživi u Republici Srpskoj, što je u skladu sa dugoročnim ciljem Vlade – jačanja privrednog potencijala.

Višković je dodao da je bilo riječi i o prijedlogu Strategije za borbu protiv sajber kriminala, što je, kao je naglasio, izuzetno značajna strategija za Republiku Srpsku, posebno zbog opasnosti koje sa interneta vrebaju djecu i omladinu.

– Želimo da zaštitimo najmlađu populaciju u Srpskoj od bilo kog oblika zlostavljanja – poručio je Višković.

On je potvrdio da je danas donesena i odluka o izgradnji studentskog doma u Istočnom Sarajevu s ciljem dodatnog doprinosa Vlade Republike Srpske boljem studentskom standardu.

Prema njegovim riječima, Skupština grada Istočno Sarajevo dala je dobar prijedlog za lokaciju ovog doma, a obaveza Vlade je da obezbijedi studentima novi dom i olakša im studiranje.

Predsjednik Vlade Republike Srpske podsjetio je da su ministri iz njegovog kabineta ovih dana obišli Sarajevsko-romanijsku regiju, gdje su se upoznali o situaciji u institucijama i preduzećma na ovom području.

(Srna)

VIŠKOVIĆ: Želimo da se u Srpsku ulaže iz ekonomskih razloga

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Zrenjaninu da je interes Republike Srpske da investitori iz Srbije što više ulažu u Srpsku kako bi ona povećavala broj zaposlenih, ali i da privrednici iz Srbije imaju profit i korist od toga.

CVIJANOVIĆ: SNSD potpuno posvećen očuvanju Srpske

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović prisustvovala je u Trebinju sjednici Gradskog odbora ove stranke na kojoj je rukovodstvo i članove informisala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Zbog droge uhapšen i policijski službenik PU Banjaluka

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka, čiji su inicijali S.S., uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

CIJENE STRUJE: Čavić predlaže subvencije za socijalno ugrožene, Đokić podsjeća da za to treba budžetski novac

Vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić izjavio je da u novi zakon o električnoj energiji treba uvrstiti poglavlje o energetski zaštićenom kupcu kojim će biti propisane subvencije za socijalno ugrožena domaćinstva, kao i domaćinstva u kojima obustavom isporuke električne energije može biti ugrožen nečiji život ili zdravlje. On je naglasio da posebnom uredbom treba precizno

RAVNOPRAVNOST ILI SAMOSTALNOST: Ujedinjena Srpska širom RS postavila bilborde

Na području Republike Srpske, u organizacije Ujedinjene Srpske, postavljena su 32 bilborda na kojima je zastava Republike Srpske i poruka “Ili ravnopravnost ili samostalnost! Mi smo za ravnopravnost! A vi?”. Na bilbordima se najavljuje i obilježavanje četiri godine od osnivanja Ujedinjene Srpske koje će biti održano 21. i 22. novembra u Banjaluci pod motom “Naše