Politika 08.01.2023.

Bjelica: Današnji dan je prilika da još jednom iskažemo jedinstvo našeg naroda

ČITANJE: 1 minuta

Milovan Bjelica, načelnik opštine Sokolac rekao je da je Republika Srpska ojačan temelj zapadnog srpstva i jedina garancija opstanka i budućnosti srpskog naroda zapadno od Drine, a današnji dan prilika da još jednom iskažemo jedinstvo našeg naroda.

“Srpska kultura je policentrična i prostire se od Hilandara do Sentandreje i od Kladova do Trsta. Republika Srpska predstavlja ojačan temelj zapadnih srpskih zemalja, jer su Bosna i Hercegovina kao srpske zemlje prestale da postoje. Sada je ona „predstraža Srbije“ kako je to za bivšu BiH pisao Stevan Moljević ili „predstraža slave i plača“ kako to kaže profesor Đorđe Vuković”, rekao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, ona je prva pomoć i RS Krajini i Crnoj Gori koja od avgustovskih promjena pokušava da vrati dušu.

“Petrovići su se još onomad prilikom borbi za oslobođenje vajkali što je umjesto Šumadija druga srpska država nazvana Srbija. Bilo je to po njima prerano, da se zove Srbija, a da nije oslobođeno sve od Bosne i Hercegovine, preko Slavonije, Baranje, Srema, Bačke i Banata do Kosova, Metohije, Makedonije, jer sve ove oblasti uz Šumadiju i Crnu Goru i Brda, čine Srbiju. Sveti Stefan je Dan Republike Srpske, a Srpska je oblast, regija, administrativna oblast poput Šumadije ili Crne Gore ili Banata… Živjela Srbija, živjelo srpstvo”, rekao je Bjelica.