Vijesti 30.03.2018.

ADRIANA BASARA: Grad Banjaluka nagradu za humanitarno djelovanje da nazove po sestrama Gajić

ČITANJE: 1 minuta

Povodom Dana Grada, Banjaluka svake godine dodjeljuje nagrade zaslužnim građanima, a humanitarka i novinarka Adriana Basara predlaže Gradskoj upravi da nagradu za humanitarno djelovanje nazovu po sestrama Gajić.

“Zahvaljujući predanosti njihovih roditelja, koji su uz pomoć svih dobrih ljudi najveći donatori studije za pronalazak lijeka protiv Lafore, zahvaljujući i filmu Denisa Bojića “Lica Lafore” veliki dio stanovnika planete čuo je za Banjaluku i borbu ove porodice da pronađe lijek protiv najtežeg oblika epilepsije. Taca, koja nas posmatra sa nekog boljeg mjesta i Milana, koja željno očekuje lijek, zaslužile su da nagrada za humanost Grada Banjaluka nosi njihovo ime”  napisala je između ostalog na svom profilu, Adriana Basara, koja je i sama nedavno dobila nagradu “Naj žena 21. vijeka” u Beogradu.

Ova objava do suza je dirnula porodicu Gajić, kojoj bi najveća satisfakcija bila činjenica da Tatjanina i Milanina borba budu ovjekovečene na ovaj način.

Inicijativa je već dobila i podršku odbornice Snežane Kutlešić- Stević, ovogodišnje dobitnice Plakete Grada za izuzetna ostvarenja u oblasti nauke, kulture i ispoljenu humanost.

“Porodica Gajić je zaslužila da njihova ljubav i ponekad” nadljudska” borba ostanu zapisani na svim mjestima ove planete. Incijativu za ime nagrade ću podrzati” komentar je doktorke Kutlešić- Stević.

Još dva dana aktivan je humanitarni broj 1412 za unaprijeđenje lijeka za Laforinu bolest.

(Srpskainfo)