Vijesti 15.04.2018.

AKCIJA MUP-a Zaplijenjen kilogram kokaina

ČITANJE: 1 minuta

Policijska akcija “Ekspert”, koja je pripremana duže vrijeme, rezultirala je danas zapljenom više od kilograma čistog kokaina u Banjaluci.

Akciju su izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPa RS, a u sklopu nje je pretreseno sedam lokacija šireg područja grada Banjaluke.

“Uhapšeno je i nekoliko lica”, rekao je izvor iz MUPa RS, dodajući da je akcija počela prije više mjeseci. U pretresima je, pored kokaina, pronađena i oduzeta određena količina marihuane, te je privedeno više lica.

Sudeći po fotografijama koje su nastale tokom zapljene kokaina, droga je bila sakrivena u vozilu, a bila je zamotana u nekoliko slojeva najlona. Policajci naoružani dugim cijevima uhapsili su najmanje jednog osumnjičenog na području Banjaluke.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina procjenjuje se na najmanje 100.000 KM, s tim što je mogla višestruko porasti da je rasparčana i rasprodata u manjim količinama.

Veća zapljena droge, odnosno 14 kilograma skanka, zabilježena je u Banjaluci i prije nepuna dva mjeseca, a u toj akciji takođe su učestvovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPa RS, u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA). Tada su uhapšena dva lica nakon što je droga pronađena u pasatu. Skank je uočen u skrovištu iza zadnjeg sjedišta.

Pored pretresa u Banjaluci, pripadnici SIPA i MUPa RS tada su pretresli i više lokacija u Istočnom Sarajevu i Trebinju, gdje je pronađena i zaplijenjena puška sa 369 metaka, kao i više mobilnih telefona te ostali dokazi.

(Nezavisne)