Vijesti 29.06.2022.

AKCIJA “PLANTAŽA 2022”: Uhapšeno više osoba, oduzeta marihuana i indijska konoplja (FOTO)

ČITANJE: 1 minuta

U sklopu akcije “Plantaža” pripadnici Policijske uprave Doboj su na području Dervente uhapsili više osoba, te oduzeli marihuane i više stabala indijske konoplje, piše Srpskainfo.

Kako Srpskainfo saznaje uhapšeni su Alen Lukić (52), Zoran Erić (41) i Alen Gračankić (27).

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez rekla je da su akciji učestvovall službenici kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres A.L, kuće i pomoćnih objekata koje on koristi na području Dervente. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto ukupno 440 stabljika indijske konoplje – pojasnila je Kerkezova.

Istog dana, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata kod Z.E. sa područja grada Derventa, prilikom čega je kod istog pronađeno i oduzeto 99 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje i mobilni telefon marke „ajfon”.

– Takođe, je obavljen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi A.G. iz Dervente, prilikom čega je pronađena i oduzeta prozirna vrećica u kojoj se nalazila marihuana ukupne mase od 4,18 grama – istakla je Kerkezova.

(N.S)