Vijesti 17.07.2020.

AKCIJA “VIKER”: Određen pritvor osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet droge

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Banjaluci odredio je pritvor osumnjičenim licima čiji su inicijali Z.B, G.K. i M.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Pritvor je određen u trajanju najduže do mjesec dana od časa lišavanja slobode, odnosno od 15. jula u 9.00 časova, saopštio je banjalučki Okružni sud.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva pritvor je predložio za Zlatka Barbarića /44/, Gorana Kovačevića /27/ i Marka Šarenca /23/, svi iz Trebinja, uhapšene u policijskoj akciji “Viker” zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Osumnjičena lica su po prethodnom dogovoru 14. jula na području opštine Laktaši, u namjeri dalje prodaje od nepoznatog lica nabavili marihuanu u količini od 3.831 grama, a koju su potom držali u apartmanu koji su prethodno iznajmili na području Banjaluke.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske uhapsili su juče ova tri lica na području Banjaluke u akciji kodnog naziva “Viker”.

(Srna)