ALUMINA: Praznični paketići za djecu iz siromašnijih porodica

Kompanija „Alumina“ danas je, uoči pravoslavne Nove godine, dodijelila 46 paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica sa područja grada Zvornika.

Ovom akcijom, koja je realizovana u saradnji sa zvorničkim Centrom za socijalni rad, obuhvaćeno je 12 porodica iz 11 naseljenih mjesta, od Zelinja do Pilice, koje imaju od troje do sedmoro djece.

Član menadžmenta „Alumine“ Stevo Savić rekao je da je kompanija odlučila da u ove praznične dane obraduje djecu iz socijalno najranjivijih kategorija.

Savić je istakao da su paketići, zahvaljujući zvorničkom Centru za socijalni rad, doprli do one djece koja će se najviše obradovati prazničnim poklonima.

Ističući da kompanija, uprkos specifičnim uslovima poslovanja, nastoji da se ponaša društveno-odgovorno, Savić je rekao da su praznični paketići za djecu čije su porodice slabijeg materijalno stanja samo dio humanih akcija koje provodi ovaj kolektiv.

„Djeca su nada i budućnost ovog društva i zato je logično da ih i sa ovim poklonima obradujemo da se osjećaju srećno i zadovoljno i da mladost prvode bezbrižno“, rekao je Savić.

Predstavnik zvorničkog Centra za socijalni rad Nikola Drobnjak rekao je da je akcija kompanije „Alumina“ da obezbijedi praznične paketiće za djecu iz siromašnih porodica jako bitna i za ovaj centar, a naročito za djecu kojoj su namijenjena.

Zahvalivši se „Alumini“ na izuzetno bogatim paketićima, Drobnjak je dodao da će djeca, koja su najranjivija kategorija stanovništva, radosna dočekati ovaj praznik.

On je podsjetio da Centar za socijalni rad ima oko 130 korisnika socijalne pomoći, zatim blizu hiljadu korisnika tuđe njege i pomoći, te oko 300 djece koja imaju pravo na dječiji dodatak.

Prazničnim poklon paketima menadžment kompanije „Alumina“ obradovao je, između ostalih, i porodicu Cvijana i Slađane Mijić iz sela Malešić, koji imaju sedmoro djece, uzrasta od jedne do 10 godina.

„Srećni smo što imamo sedmoro zdrave djece. To je za nas najveće bogatstvo. Živimo teško, ali borimo se za našu djecu“, rekao je Cvijan, ne skrivajući zadovoljstvo u ime svoje porodice što su im, uoči pravoslavne Nove godine, stigli slatki darovi iz najvećeg zvorničkog kolektiva.

Inače, kompanija „Alumina“ je obezbijedila oko 850 novogodišnjih i božićnih paketića koji su podijeljeni djeci radnika ovog kolektiva, zatim svim mališanima koji borave u fabričkom vrtiću, dok je jedan broj paketića namijenjen i u humanitarne svrhe.

U okviru „Alumine“ postoji i fabrički vrtić u kojem boravi 150 mališana, uglavnom djece radnika „Alumine“, ali i djece iz Zvornika i okolnih mjesta.

Privredno društvo „Alumina“ trenutno zapošljava oko 1.550 radnika, među kojima je svaki treći zaposleni mlađi od 35 godina.

STIHOVI O PIĆU BOGOVA: “Ljubav vinopojca” Zdravka Miovčića pred čitaocima

Poetska zbirka “Ljubav vinopojca” Zdravka Miovčića, objavljena u izdanju Centra za srpske studije, donosi poeziju posvećenu piću bogova – vinu, ali i strastvenim ljubiteljima ovog pića. Ovu zbirku pjesama čine ciklusi “Vinske večeri”, “Zemlja vina”, “Vinske slike”, “Lirika vina” i “Vinski venac”, među kojima su se smjestile pjesme “Žedni lirike”, “Ulovljeni”, “Kapca Hercegovine”, “Međurječje”, “Metafizički

ŠTRAJK U “FEJSBUKU”: Zaposleni nezadovoljni zbog Zakerbergove podrške Trampu

Zaposleni u kompaniji “Fejsbuk” štrajkovali su u ponedeljak odbijajući da rade od kuće pošto su nezadovoljni postupcima svog direktora Marka Zakerberga, koji je u ratu “Tvitera” i Donalda Trampa odlučio da stane na stranu predsednika SAD. Više desetina zaposlenih u kompaniji “Fejsbuk” kritikovalo je objavama na Tviteru Zakerbergovu odluku da, za razliku od Džeka Dorsija,

IPAK ODUSTALI: Sonja Karadžić-Jovičević i Darko Babalj ne odlaze iz SDS-a

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net, u kojem je pomenuta mogućnost njihovog odlaska iz SDS-a i pristupanja novoj stranci Miće Mićića, Sonja Karadžić-Jovičević i Darko Babalj su reagovali demantijem. Oni smatraju da je tekst “izašao iz kuhinje onih koji su vidjeli poslednja istraživanja javnog mnjenja i kojima ne odgovara snaga SDS-a na Sarajevsko-romanijskog regiji, pa

HAOS U SAD IZMIČE KONTROLI: Divljaju i policajci i demonstranti (VIDEO)

“Što vi radite? Ne radite ništa, jer ovo neće vratiti mog brata”, poručio je Terrence Floyd, brat Afroamerikanca Georgea Floyda kojeg je bijeli policajac Derek Chauvin divljački ubio, prosvjednicima koji sada također divljaju, razbijaju, pale i napadaju policiju i druge građane. U tjedan dana prosvjeda, koji su se iz Minneapolisa u Minnesoti proširili na desetke

PRIJEDOR: Dalibor Pavlović kandidat SNSD-a za gradonačelnika

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na pitanje novinara ko je kandidat ove stranke za gradonačelnika Prijedora, pokazao je na Dalibora Pavlovića. “Ključno pitanje nije ovdje kandidatura. Znamo šta radimo i nećemo odustati od toga. Imali smo jednog prebjega, ali, evo, to je takva korumpirana politička struktura i politički život podrazumijeva i takve koji to čine. Ali