Politika 19.10.2021.

Ambasada Britanije o porukama konzula Atovića: Nema mjesta zapaljivoj retorici

ČITANJE: 1 minuta

U BiH nema mjesta zapaljivoj retorici koja podstiče na podjele, rečeno je Srni iz Ambasade Velike Britanije povodom ratnohuškačke poruke usmjerene protiv Srba, koje je na svom Twitter nalogu objavio konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović.

“Ujedinjeno Kraljevstvo je snažno predano teritorijalnom integritetu i temeljnoj strukturi BiH kao jedinstvene, suverene države koja se sastoji od dva entiteta. Naš cilj je stabilna, prosperitetna i inkluzivna BiH. Nema mjesta zapaljivoj retorici koja podstiče na podjele jer ona samo onemogućava ovaj cilj”, navode u britanskoj Ambasadi.

Iz Ambasade Velike Britanije dodaju da je, prema njihovim saznanjima, tvit uklonjen, te da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara istražuje ovaj incident.

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović je na svom Twitter nalogu objavio ratnohuškačke poruke usmjerene protiv Srba uz povike “Alahu Ekber”, uz koje su se dogodili mnogi teroristički akti u Evropi.

“Sto hiljada Bosanaca sa iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!.Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Alahu ekber”, napisao je Atović na “Tviter” nalogu, koji je kasnije ugasio.

(Srna, E.M)