Magazin 08.11.2018.

Ansambl “Veselin Masleša” nastupio u Okučanima

ČITANJE: 1 minuta

U okviru saradnje Grada Banja Luka i Vijeća srpske nacionalne manjine opštine Okučani, banjalučki Ansambl narodnih igara i pjesama „Veselin Masleša“ nastupio je danas na obilježavanju krsne slave Vijeća i tamošnjeg Hrama – Svetog Velikomučenika Dimitrija.

Grad je obezbijedio učešće ansambla iz Banje Luke na obilježavanju krsne slave, a u cilju unapređenja saradnje između našeg grada i lokalnih zajednica sa područja Zapadne Slavonije sa izraženom povratničkom populacijom.

Intenzivnija kulturna razmjena je dogovorena tokom ljetošnjeg susreta gradonačelnika Igora Radojičića sa delegacijama grada Pakrac i opštine Okučani, kao i nedavnog susreta sa Episkopom slavonskim Jovanom.

Konkretizacija tih dogovora je i započela današnjim nastupom banjalučkih umjetnika na područuju Okučana, a već za subotu, 10. novembar u Banju Luku će doći oko 40 djece iz Pakraca u okviru projekta “Škola u prirodi – predavanja o srpskom jeziku, kulturi i istoriji”. Ovaj projekat realizuje Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, a finansira ga Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije.