Vijesti 10.11.2018.

ANTO NOBILO: MUP nema veze sa ubistvom Dragičevića

ČITANJE: 1 minuta
Hrvatski advokat Anto Nobilo izjavio je da je dvadesetjednogodišnji David Dragičević ubijen, ali da ga niko nije silovao, niti masakrirao, te da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko-tužilačkih organa.

 

Podsjećamo, Ifet Feraget ostaje jedini advokat porodice stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića. U advokatskom timu bili su još Duško Tomić i Anto Nobilo.

Nobilo, koji više nije dio međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, naveo je da je slučaj blizu rješenja jer se zna gdje je mladić ubijen, kako je ubijen, ali da se ne zna ko ga je ubio – zbog čega je stvorena iskrivljena slika u javnosti o samom slučaju ubistva.

“Otac Davor Dragičević je očajan čovjek, sve mu praštam i sve ga razumijem, njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašnjih poslova to naredio. Ništa od toga nije istina”, rekao je Nobilo za Federalnu televiziju.

On je ponovio da Davida Dragičevića niko nije silovao, niti masakrirao, da nije ubijen u zgradi MUP-a, te da nije riječ o zavjeri policijsko-tužilačkih organa.

Advokat Duško Tomić potvrdio je da četvoročlani advokatski tim, formiran u avgustu u ovom slučaju, više ne postoji. Ifet Feraget ostao je jedini advokat porodice stradalog mladića.

Branioci su danas razgovarali sa nadležnima u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu koje vodi istragu o stradanju Davida Dragičevića.

(ATV)