Vijesti 16.04.2019.

APEL GRAĐANIMA: Potomcima osnivača banjalučke Dječje hirurgije neophodna pomoć

ČITANJE: 2 minute

Unuk osnivača Dječje hirurgije u Banjaluci Pavla Pavlovića jutros je odvezen kolima Hitne pomoći na Neurologiju, nakon što je prije nekoliko dana doživio moždani udar.

Z. (ime poznato redakciji, rođen 1969. godine) nije imao zdravstveno osiguranje. On i njegova majka Šefika nisu se odvažili da zovu pomoć, već je u takvom stanju ležao danima, a žive u kućici u Budžaku bez struje, koja im je isključena jer nisu mogli plaćati reprogram, prije oko 20 dana. Njegova majka operisana je nedavno, a mora na još jednu operaciju. Ona se takva, bolesna, sve ove dane brinula za sina, kojeg je udar gotovo potpuno paralizovao.

I ustručavala se pozvati Hitnu pomoć, jer sin nema osiguranje. Čija je greška što ga nema, sada kad se spasava život, najmanje je bitno. Portal Banjaluka.com je obaviješten o tome i kao prvu mjeru su preduzeli da mu se pruži hitna medicinska pomoć. Hitna pomoć je bespogovorno izašla u susret i poslala vozilo. I hvala im za veliko srce.

Z. se sada nalazi na Neurologiji i nema sumnje da će dobiti adekvatnu pomoć, uz nadu da će uskoro izaći iz bolnice oporavljen. Ali, i tad će doći u kućicu bez struje, kod bolesne majke koja ima penziju od 130 KM, nemoćna da radi i njega njeguje.

Obaviještena je uprava Elektrokrajine i nema nimalo sumnje u njihovu dobru želju i empatiju, da će uključiti struju ovoj porodici, pa da se problem naknadno rješava.

Jer Z. osim što je životno ugrožen i nezaposlen, takođe je i borac proteklog rata. Kontaktiran je i “Mozaik prijateljstva”, a Miroslav Subašić, uvijek spreman da pomogne, izrazio je volju da učini koliko god njegovo udruženje može. A znamo i da će tako biti.

Šefika je ostala kod kuće sama, bolesna, ali ipak srećna što je sin dobio medicinsku njegu. Molba čitaocima je da pomognu da se dug od 2.000 KM izmiri. Budite slobodni da se javite na telefon 051 464 626, u inbox FB profila portala banjaluka.com, ili na e-mail [email protected]

Ko ne može lično da pomogne, molimo ga da podijeli ovaj tekst, kako bi ga što više Banjalučana vidjelo. Hvala vam unaprijed, jer pomoći nekome nema cijenu. I molimo da razumijete da nismo objavili njihove fotografije niti puno ime Z. jer je njegov ponos i u ovoj situaciji bio jak. Razumljivo.

(banjaluka.com)