Vijesti 07.03.2019.

APEL GRAĐANIMA: Spriječimo neželjene posljedice požara

ČITANJE: 1 minuta

Policijska uprava Banja Luka, s obzirom na trenutne temperature koje pogoduju izazivanju i širenju vatre, apeluje na građane, poljoprivrednike i šumske radnike, da ne pale vatru unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada ili na mjestima gdje, usljed nekontrolisane vatre, može doći do šumskog požara i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

“Takođe, apelujemo da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala činite na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisma”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Podsjećaju građane da ukoliko primjete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj -123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj – 122.

Policijska uprava Banjaluka će, u okviru svojih ovlašćenja, preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu.

(Nezavisne)