Vijesti 06.09.2019.

Banjalučanin medom obmanjivao kupce

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su danas izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjakuka protiv Banjalučanina J.К. zbog sumnje da je obmanjivao potrošače prodajom nekvalitetnog meda te da nije uredno vodio poslovne knjige.

Nezvanično saznajemo da je izvještaj podnesen protiv Janka Kantara (48), koji je odgovorno lice u firmi “Medolino” d.o.o.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, on se sumnjiči da je tokom 2017. godine kao odgovorno lice društva za trgovinu i usluge iz Banjaluke, stavio u promet u većim količinama svoj proizvod odnosno med, koji po kvalitetu nije odgovarao onome koji je bio na deklaraciji proizvoda, čime je obmanuo potrošače.

“Takođe, utvrđeno je da je osumnjičeni u knjige koje je bio obavezan da vodi, unosio netačne podatke o količini otkupljenog meda od pčalara, koje je kasnije prodavao kao svoje vlasništvo”, rekli su u Policijskoj upravi Banjluka.

On je osumnjićen za krivična djela “Obmanjivanje potrošača” i “Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje”.

Tokom istrage izvršene su neophodna inspekcijske kontrole i saslušan je veći broj osoba, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

(Nezavisne)