Magazin 31.05.2019.

“Banjalučanke” nastupaju u Višegradu

ČITANJE: 1 minuta

Ženski kamerni hor “Banjalučanke” održaće ove subote cjelovečernji koncert u Domu kulture u Višegradu, u okviru tradicionalne kulturne manifestacije “Višegradska staza”.

To je prvi u nizu koncerata koje u ovoj godini hor namjerava održati u Republici Srpskoj i regionu, i to nakon uspješno realizovanog takmičarskog dijela sezone. Koncert u Višegradu će u sadržajnom pogledu predstavljati rekapitulaciju rada hora u posljednjih nekoliko godina. Repertoarska raznovrsnost i visok nivo izvođenja najrazličitijih muzičkih žanrova postali su jedna od najznačajnijih odrednica hora “Banjalučanke”, a tako će biti i na ovom koncertu, koji će konceptualno biti podijeljen na tri dijela.

“U prvom dijelu ćemo izvesti odabrana djela istaknutih autora horske muzike različitih epoha, drugi dio će obuhvatiti zahtjevne aranžmane i kompozicije zasnovane na našoj tradicionalnoj muzici, dok je za treći dio predviđen nešto popularniji repertoar i horske obrade poznatih svjetskih i domaćih hitova, te horski aranžmani numera filmske muzike”, kazao je kompozitor i dirigent hora Mladen Matović.

Kao solisti hora publici u Višegradu predstaviće se Marija Dulić, Jelena Vulin i Andrea Todić, dok će instrumentalnu podršku horu pružiti Mladen Janković na klaviru i Zoran Vujić na perkusijama. Gosti koncerta hora “Banjalučanke” u Višegradu biće renomirani banjalučki gudački kvartet “Palladio”.

(Nezavisne)