Vijesti 31.08.2016.

Banjalučka “Bema” pravi cipele za Vučića i Milanovića

ČITANJE: 2 minute

Nakon što su u ponedjeljak zvanično isporučene cipele za potencijalnu prvu damu SAD–a, Melaniju Tramp, direktor fabrike obuće „Bema“ Marinko Umičević ekskluzivno je za naš portal rekao da sljedeće cipele će biti isporučene premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i osobi koja se očajnički bori za reizbor premijera Hrvatske Zoranu Milanoviću.

– Sljedeće cipele koje ćemo isporučiti će biti premijer Srbije Aleksandar Vučić i Zoran Milanović, pa možda oni mogu da ih između sebe razmjene – kazao je Umičević.

Umičević je dodao da je preko 20 hiljada pari cipela donirala tokom 12 godina koliko „Bema“ posluje. Tu su škole, vrtići, banjalučka bolnica, Kolo srpskih sestara i drugi. „Bema“ donacijama pomaže onima kojima je to i potrebno, između ostalog poklonjeno je Udruženju porodica sa četvoro i više djece 100 pari obuće vrijednosti 6.000 KM. Cipele su još dobili iz Udruženja „Iskra“ iz Banjaluke, porodica Stojanović iz Kladuše kod Pelagićeva. Zadnja donacija je bila bolnici za hroničnu psihijatriju u Modriči gdje je donirano 100 pari papuča.

– Cipele smo poslali i rudarima u dalekom Čileu, a nazvali smo ih: “cipele za novi početak“. Jedan par smo poslali i Stefanu Đokoviću, sinu našeg sjajnog tenisera Novaka Đokovića. Zanimljiva je anegdota kada smo trebali poslati cipele za Stefana Đokovića, a ja sam tad kumovao zvoniku crkve u Bistrici i kako to obično biva, onda se popije i proveseli. Ja sam zaspao i kada sam se probudio imao sam pet propuštenih poziva od predsjednika Dodika! Čovjek me zvao da mu dam cipele za Stefana da ih ponese u Beograd kao poklon, a ja nisam čuo telefon – priča kroz smijen Umičević u dodaje da je “Bema” napravila cipele i za nešg džina iz Ljubinja Sinišu Šušića koji nosi broj 56.

On je naveo da je “Bema”, kao društveno odgovoran privredni subjekat, finalistima Fudbalskog kupa Republike Srpske, ekipi Fudbalskog kluba “Krupa” poklonila po jedan par cipela i kožni kaiš. Umičević je pojasnio da je riječ o donaciji 37 pari obuće i 37 kožnih kaiševa u vrijednosti 6.000 KM, dodavši da su u fabrici model cipela, koji je rađen za FK “Krupu”, nazvali “Krupljanke”. Sponzori su košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

“Bema” proizvodi sve vrste obuće – visokomodnu žensku, mušku, dječiju i sportsku obuću, treking program, kućne papuče i brizganu obuću. Firma zapošljava 1.250 radnika koji u dva proizvodna pogona u Banjaluci i Mrkonjić Gradu godišnje proizvedu oko tri miliona pari obuće koje uglavnom izvoze na tržišta razvijenih zapadnoevropskih zemalja.

(SrpskaCafe.com)