Biznis 14.10.2016.

Banjalučka pivara proizvodi za tržište Indije

ČITANJE: 2 minute

Banjalučka pivara je potpisala ugovor za uslužno punjenje lager piva “Happy by Thirsty” sa kompanijom iz Indije JM BAXI GROUP. Ova kompanija važi za najveću logističku kompaniju u Indiji, sa sjedištem u Mumbaiju, a ove godine slavi i 100 godina postojanja.

Iz Banjalučke pivare poručuju da su mnogo truda uložili u uspostavljanje i razvoj ove saradnje, a ne kriju zadovoljstvo što su uspjeli da realizuju svoje napore.

“Prije šest mjeseci smo počeli razvijati jedan proizvod za našeg saradnika iz Indije i sada smo finalizovali proces. Naši partneri iz Indije imaju mnogo ideja i veliko iskustvo na tržištu Indije, a mi posjedujemo veliko iskustvo u proizvodnji piva tako da udruženim snagama očekujemo postizanje izvanrednih rezultata u realizaciji našeg zajedničkog poduhvata. Nadamo se dugogodišnjoj i uspješnoj saradnji sa našim partnerom, pogotovo kada imamo u vidu činjenicu da Indija ima preko 1,2 milijarde stanovnika koje čini veliki broj potencijalni potrošača, “ izjavio je Nicholas Penny, generalni direktor Banjalučke pivare.

Iz kompanije JM BAXI GROUP ističu da saradnja sa Banjalučkom pivarom nije slučajna već je rezultat pomno sprovedene analize istraživanja tržišta u okviru koje su tražili adekvatnog partnera za saradnju.

“U posljednjih godinu dana smo radili brojna istraživanja u traženju adekvatnog partnera za projekat u okviru kojeg bismo proizveli pivo koje bismo izvozili i prodavali na tržištu Indije. U konačnici smo suzili izbor na nekoliko pivara širom Evrope, a Banjalučku pivaru smo izabrali jer svojim kvalitetom proizvodnje zadovoljava sve naše zahtjeve. Budućnost proširenja tržišta piva u Indiji izgleda veoma svijetla posebno kada se ima u vidu da naša godišnja potrošnja piva po glavi stanovnika iznosi tek 2l, što je veoma malo u odnosu na mnoge zemlje Evrope u kojima iznosi i preko 100l po glavi stanovnika na godišnjem nivou. Sve ovo nam ukazuje da smo donijeli pravu odluku i odabrali pravi segment za poslovanje”, izjavio je gospodin Rajnish Khandelwal, Senior Vice President kompanije JM BAXI GROUP.

JM BAXI GROUP je preduzeće koje uvozi mnoge pivske brendove, a brend “Happy by Thirsty” je prvo pivo koje je u potpunosti njihov proizvod, a ujedno i njihov prvi proizvodni poduhvat koji će proizvoditi izvan granica Indije, a zatim uvoziti i prodavati u Indiji. Brend “Happy by Thirstyˇ” jelager pivo sa 4,2% alkohola i 8,9% ekstrakta.

(ATV)