Banjalučki bokserski sudija nije uplatio 3,2 miliona KM za “Medicinsku elektroniku”

Banjalučki bokserski sudija Zdravko Milojević, koji je prije mjesec dana sa ponudom od 3,2 miliona KM pobijedio na licitaciji za kupovinu preostala dva objekta Medicinske elektronike u stečaju, još uvijek nije platio taj iznos iako je rok za uplatu istekao danas.

Milojević je tražio od suda produženje roka, tvrdeći da će milionski iznos na računu biti za nekoliko dana.

Milojevićev sin Ognjen je, na licitaciji održanoj 4. oktobra, kupio dva objekta u centru grada, a Zdravko Milojević je tada potvrdio da je on kupac, a da je Ognjen samo učestvovao na licitaciji.

Zdravko Milojević je danas za Capital.ba rekao da je obezbijedio 2,4 miliona KM i da je donio potvrdu stečajnom upravniku Lazi Đurđeviću te da je na njegov prijedlog tražio produženje roka, kako bi obezbijedio i preostali iznos.

“S obzirom na to da se radi o stranoj banci kod koje sam dobio kredit, i da provjera novca i transakcija traje deset do 12 dana, ja sam stečajnom upravniku odnio potvrdu da taj novac imam. U toku sedmice ću najvjerovatnije isplatiti kompletan izlicitirani iznos. Ja sam već htio da isplatim 2,4 miliona, ali je pravilo da se isplaćuje kompletan iznos”, rekao je Milojević.

Istakao je i da su neki ljudi proteklih dana pokušavali da ga odgovore od kupovine, kako bi se išlo na spuštanje cijene kroz stečaj, ali da na to nije pristao.

Potvrdio je informaciju da je već dobio brojne ponude firmi koje su zainteresovane za kupovinu ovih zgrada, ali se odlučio da ih za početak iznajmljuje.

“Neke jake kompanije su iskazale interesovanje za ove objekte. Razgovarao sam već sa slovenačkim “Petrolom”, jednom francusko-ruskom kompanijom, a bilo je i nekoliko banjalučkih firmi koje su se interesovale za objekte. Razgovarao sam i sa ministrom civilnih poslova Adilom Osmanovićem koji je zainteresovan za ovaj prostor za potrebe Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)“, naglasio je Milojević.

Stečajni upravnik Medicinske elektronike Lazo Tomić potvrdio je da Milojević nije uplatio izlicitirani iznos, istakavši da će sutra sa sudijom vidjeti da li je kupac tražio produženje roka za plaćanje.

“Ako to bude u pitanju, vjerovatno će Odbor povjerilaca donijeti odluku da mu se ostavi neki razuman rok, jer je to jednostavnije i isplativije, nego da ponovo raspisujemo oglas za prodaju i idemo sve ponovo”, naglasio je Tomić.

Milojević je prije mjesec dana kupio objekte “A” i “B” u centru grada koji nisu mogli da budu prodati za manje od 3,2 miliona KM, a on je ponudio jednu marku više od tog iznosa, odnosno 3.200.001 KM. Procijenjena vrijednost objekata, koji su prodati tek iz osamnaestog puta je 7,8 miliona KM

Medicinska elektronika je prije četiri godine prodala medicinski dio (objekat C) privatnoj zdravstvenoj ustanovi “Dea Medica” Banjaluka za jednu petinu početne cijene odnosno za dva miliona KM. Procijenjena vrijednost ovog objekta bila je 9,67 miliona KM.

(Capital.ba)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo