Vijesti 03.08.2016.

Banjaluka: Bivši policajac uzgajao marihuanu kod groblja!

ČITANJE: 1 minuta

Boško Bilić (60) i Nikola Jović (33), obojica iz Banjaluke, uhapšeni su u akciji kodnog naziva “Plantaža 2016”, nakon što je u u šumi, u blizini banjalučkog Gradskog groblja, pronađen zasad od oko 110 stabljika indijske konoplje, saznaju “Nezavisne”.

Iz CJB Banjaluka su, navodeći inicijale osumnjičenih, saopštili da su hapšenje izvršili pripadnici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije. “Policajci su u šumi, u blizini Gradskog groblja, naselje Vrbanja, pronašli zasad od oko 110 stabljika indijske konoplje, sa rasadnikom, te na navednoj lokaciji, juče oko 19,30 časova, uhapsili B.B. i N.J., osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga'”, saopšteno je iz policije.

Kod Jovića je, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, pronađena i oduzeta materija koja asorica na marihuanu. Bilić je, kako saznaju “Nezavisne”, bivši radnik MUP-a RS, koji je bio raspoređen na poslove policajca u CJB Banjaluka. Hapšen je i ranije.

marihuana2

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, a pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva, u Banjaluci su pretresene kuće, pomoćni objekti i vozila koje koriste osumnjičeni. Pronađena je i oduzeta veća količina novca, za koji se sumnja da potiče iz zloupotrebe droga”, naglašava izvor “Nezavisnih”.

Pronađen je i okvir za automatsku pušku sa mecima kalibra 7,62 mm, koji će se dostaviti u depozit Osnovnog suda Banjaluka, te poslužiti kao dokaz u  daljem krivičnom postupku.

Na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka, u proteklih mjesec dana, ovo je treći slučaj da je u sklopu akcije “Plantaža 2016”,  pronađena plantaža indijske konoplje, te identifikovan počinilac.

(nezavisne.com)