Vijesti 05.11.2018.

Banjaluka dobila status turističkog mjesta

ČITANJE: 1 minuta

Rješenjem Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Banjaluka i Istočno Sarajevo dobili su status turističkog mjesta.

U skladu sa Zakonom o turizmu, proglašenje turističkog mjesta vrši se na osnovu broja dolazaka i noćenja turista na području jedinice lokalne samouprave u posljednjoj godini koja prethodi godini u kojoj se vrši proglašenje turističkog mjesta, te na osnovu stepena izgrađenosti turističke infrastrukture.

Prethodno su Ministarstvu trgovine i turizma upućeni zahtjevi za proglašenje turističkog mjesta od strane Grada Banjaluka i Grada Istočno Sarajevo kao organizacionih i funkcionalnih cjelina sa formiranom turističkom ponudom, prirodnim vrijednostima, kulturnim dobrima, znamenitostima od značaja za turizam, komunalnom, saobraćajnom i turističkom infrastrukturom i drugim sadržajima za smještaj i boravak turista.

Rješenja kojim su gradovi Banjaluka i Istočno Sarajevo proglašeni turističkim mjestima u Republici Srpskoj donesena su na period od pet godina nakon čega podliježu reviziji.

(Nezavisne)