Vijesti 06.12.2016.

Banjaluka: Harmonikaš brutalno pretukao vjerenicu

ČITANJE: 1 minuta

Harmonikaš poznatog banjalučkog benda “Ko to tamo peva” i budući ljekar Uroš Ritan (28) nedavno je pretukao svoju sada već bivšu  vjerenicu J.R. (30).

Kako saznaje ‘’mojabanjaluka.info’’ sukob se dogodio 27. novembra ispred kluba “Drama”, da bi potom isti nasilno odvezao djevojku na banjalučko izletište Ponir i tamo je pretukao.

‘’Djevojka je zadobila teške povrede glave i toraksa, kao i potres mozga i iščašenje zgloba’’, tvrdi izvor. Kako saznajemo riječ je o sukobu između sada već bivših vjerenika.

Kako je potvrđeno iz UKC RS, J.R.  juče je puštena na kućno liječenje.

Iz Centa javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka, navode da su upoznati sa ovim slučajom i da su postupili po prijavi.

‘’Policijski službenici PS Centar 1 obaviješteni su 1. decembra  od strane oštećene J.R. da je 27. novembra fizički napadunuta ispred ugostilejskog objekta ‘’Drama’’ u Banjaluci od strane lica U.R. ‘’, kazala je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kako je navela Markanović, oštećena je u prijavi navela da joj je U.R. nanio povrede u prjedjelu glave i tijela.

O svemu je  obaviješteno je i Okružno javno tužilaštvo.

Iz Tužilaštva je naloženo da se osumnjičeni pusti na slobodu nakon ispitivanja i da se u redovnu proceduru dostavi izvještaj o  počinjemom krivičnom djelu nasilje u porodici – vanbračnoj zajednici.

Banjalučka policija je dostavila izvještaj Centru za socijalni rad Banjaluka, koji će postupiti u skladu sa zakonom i propisima.

(mojabanjaluka.info)