Vijesti 13.06.2016.

Banjaluka: Najavljivao zločin, niko nije reagovao

ČITANJE: 2 minute

Momčilo Tepić (47) iz Kotor Varoša, koji je 30. maja u Banjaluci ubio bivšu suprugu Milicu (44), a zatim i sebe, mjesecima prije ovog zločina je najavljivao šta će uraditi i spremao se za to, ali ga u tome niko nije spriječio.

Koliko je bio odlučan da ubije ženu od koje se nedavno razveo, a zatim i sebe, najbolje govori i to, kako se saznaje od izvora bliskog ovom slučaju, jeste da je rodbina pronašla oproštajno pismo kao i kovertu sa novcem, koji je, kako je napisao, ostavio za troškove svoje sahrane.

Takođe, pronađeni su i spremljeni cipele i odijelo, za koje je tražio da mu obuku i da ga u njemu sahrane. Naš izvor nam je ispričao kako se tragedija mogla naslutiti još početkom maja, tačnije na Đurđevdan, koji je Tepić proslavio u zaseoku Savići, kod Vrbanjaca, u opštini Kotor Varoš. Tu je dolazio uglavnom za vrijeme praznika, jer je živio i radio kao vojno lice u Banjaluci, pišu “Nezavisne novine”.

“Gostima je uzdravljao riječima: ‘Ove godine još slavimo, a sljedeće nećemo'”, ispričao je izvor “Nezavisnih”, dodajući kako Tepić ogorčenje i bijes prema bivšoj supruzi nikada nije krio.

Njegove sve češće istupe i prijetnje, kako smo saznali od izvora, čuo je i pravoslavni sveštenik koji službuje u kasarni “Kozara” u Banjaluci i koji se nakon toga odlučio da popriča s njim. Nakon razgovora Tepić mu je dao čvrsto obećanje “da neće napraviti bilo kakvu glupost”, što je, kako se ispostavilo, bila velika laž, jer je samo nekoliko sedmica kasnije počinio zločin koji je šokirao Banjaluku i šire.

On je kobnog jutra Milicu sačekao ispred vrata zgrade u kojoj je živjela u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka u banjalučkom naselju Lazarevo. Kada je odbila da razgovara, zapucao je iz pištolja na nju, a ona krenula da bježi. Sustigao ju nedaleko od ulaza, gdje ju je uhvatio za kosu, prislonio pištolj na glavu i ubio je. Zatim je upucao i sebe. Sve se dešavalo dok je njihov sin (22) spavao u stanu, a kada su ga probudili, doživio je šok.

Kako saznaje banjalučki list, istragom je zaključeno kako bi i on najvjerovatnije bio žrtva pomahnitalog oca da se u tom momentu našao sa majkom. Iako motiv za ubistvo zvanično još nije razjašnjen, pretpostavlja se da Tepić nije mogao da podnese razvod i činjenicu da ga je supruga napustila.

(nezavisne.com)