Vijesti 01.03.2017.

Banjaluka: Slučajno zapalio vlastitu kuću

ČITANJE: 1 minuta

Požar, koji je prekjuče popodne u banjalučkoj Ulici Radoslava Lakića zahvatio pomoćni objekat i kuću Nenada Popovića, nepažnjom je izazvao vlasnik.

Naime, “Nezavisne” nezvanično saznaju da je vlasnik ispred kuće ostavio ostatke sagorjelog peleta, čije je sagorijevanje potom nastavljeno, te je zahvatilo ova dva objekta.

U požaru, srećom, nije bilo povrijeđenih, a zahvaljujući ekspresnoj reakciji banjalučkih vatrogasaca spriječena je veća šteta, odnosno spasena je kuća.

Na društvenim mrežama kruži informacija da se jedan mještanin žrtvovao da spase komšijinog brata i njegovog šarplaninca, te da je tom požrtvovanom muškarcu pozlilo od dima, pa su mu ljekari ukazivali pomoć.

Međutim, potvrdu ove informacije nismo uspjeli dobiti od vlasnika kuće, jer, kako su nam juče rekli mladići koje smo zatekli u dvorištu, on nije bio tu, a oni nisu željeli davati izjave.

Požar je u banjalučkom naselju Rosulje izbio prekjuče oko 17.45, a na teren su odmah otišli vatrogasci s tri vozila. Iznad objekata se dizao gusti crni dim, a ispred se okupio veliki broj mještana i prolaznika.

Prema saopštenju iz banjalučke policije, materijalna šteta biće naknadno utvrđena.

– Požar su lokalizovali pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka, a na lice mjesta izašli su i pripadnici Policijske stanice Lazarevo i Odjeljenja za požare, eksplozije i havarije Centra javne bezbjednosti Banjaluka, koji su konstatovali da nema elemenata krivičnog djela, saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

(nezavisne.com)