Magazin 04.04.2019.

BANSKI DVOR: Razgovor o Danilu Kišu sa Milenkom Stojičićem

ČITANJE: 1 minuta

Književno veče “Razgovori o Kišu” biće održano u utorak, 9. aprila u 19 časova u Crvenom salonu Banskog dvora – kulturnog centra.

Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ” nastavlja sa predstavljanjem djela domaćih autora. Ovaj put, sa banjalučkim književnikom Milenkom Stojičićem razgovaraće o Danilu Kišu i predstaviti njegove četiri antologije posvećene ovom piscu.

Razgovor sa Milenkom Stojičićem vodiće Stevo Grabovac i Sonja Stojičić Grujić.

Milenko Stojičić, poznato je ime na domaćoj književnoj sceni. Ovaj pjesnik, pripovjedač, romansijer, kritičar, esejist, antologičar rođen je 1956. godine u Ključu. Osnovnu školu i gimnaziju pohađao u Mrkonjić Gradu, a u Beogradu jugoslovensku i svjetsku književnost. Zaposlen je kao urednik u redakciji kulture na Radiju RS. Objavio je četrdesetak knjiga različitih žanrova. Živi u Banjaluci.

Stojičić je još od gimnazijskih dana fasciniran Kišovim pristupom i načinom na koji je Kiš pisao, pa su djela ovog velikog pisca za Stojičića bila neiscrpna inspiracija. Iz tog poštovanja i fascinacije izrodile su se i tri antologije posvećene Kišu, sa Stojičićevim potpisom, “Kiš kao Kiš”, “Kiš, stihovanja” i “Priče o Danilu Kišu”.

(Srpskainfo)