Vijesti 17.03.2017.

Batinašu iz Banjaluke dvije godine i sedam mjeseci zatora

ČITANJE: 2 minute

Ognjen Mrđa (29) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na jedinstvenu kaznu od dvije godine i sedam mjeseci zatvora za premlaćivanje sugrađanina Davora Malića (26), iznudu i nedozvoljeno držanje oružja.

Presudi je prethodilo priznanje krivice, a izreklo je vijeće kojim je predsjedavala sudija Snježana Kudrić.

– Olakšavajuće okolnosti bile su to što je osuđeni priznao  krivično djelo, pokazao kajanje i obećao da više neće činiti takva djela, dok je otežavajuće to što je ranije bio osuđivan – kazala je Kudrić.

Mrđi je nakon izricanja presude ukinut pritvor a obavezan je da plati 1.915 maraka sudskih troškova. Njemu će u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 19. novembra prošle godine.

Prema presudi Mrđa je Malića napao 18. novembra prošle godine iza kafe-bara “Double L ” u ulici Majke Jugovića u Banjaluci zbog 70 maraka koliko mu je žrtva dugovala. Oborio ga je na zemlju i izudarao šakama te drškom pištolja “CZ”  za koji nije imao dozvolu.  Nakon toga ga je uz pomoć Andreja Pravdića, protiv koga postupka nije završen,  ugurao u gepek svog BMW-a. Žrtvu su zatim odvezli u banjalučko naselje Ponir gdje ga je Mrđa izvukao iz gepeka i opet pretukao. Potom je s njega skinuo svu odjeću i uzeo mu 30 KM, mobilni telefon i bankovnu karticu. Onda je Malića gurnuo niz brdo.

Mrđa je  bio  zaključio i sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnom tužilaštvom prema kome je trebalo da bude osuđen na dvije godine zatvora. Okružni sud taj sporazum je odbio.  Malić je u svom svjedočenju rekao da ne traži nadoknadu štete za pretrpljeni strah i bol, jer mu je Mrđa to namirio.

(Glas)