Vijesti 02.07.2022.

“Bema” i Marinko za primjer svima: Za trpezu povrće iz vlastitih plastenika

ČITANJE: 1 minuta

Radnici banjalučke Tvornice obuće “Bema”, na čijem je čelu ugledni privrednik i poznati humanitarac Marinko Umičević, će i ove godine u svom restoranu imati zdravu i kvalitetnu hranu proizvedenu u dva plastenika u okviru fabrike.

“I ove godine se vodimo motom ‘Motiku u ruku, nahranimo Banjaluku’, u našem slučaju nahranimo “Bemu“. Zasadili smo paradajz volovsko srce, papriku baburu i krastavce. Zadovoljni smo, očekujemo odličan prinos dovoljan za svakodnevne potrebe našeg restorana”, rekao je Umičević.

Dodaje da je ovo jedan od načina uštede u vrijeme inflacije i divljanja cijena, te još jedan podsticaj da se okrenemo domaćoj proizvodnji i ne zavisimo od drugih.

“Na ovaj način povećanje cijena hrane neće uticati na kvalitet ishrane naših radnika i još jednom se pokazalo da kad ima volje i ljubavi, rezultati neće izostati. Apelujemo i na sve ostale da se vode našim primjerom, jedan plastenik od pet kvadrata može da prehrani dvije tri porodice, potrebno je samo malo rada”, dodao je Umičević.

N.Sp.