Vijesti 01.03.2017.

Nova slobodna mjesta za obuku žena sa invaliditetom

ČITANJE: 1 minuta

Humanitarna organizacija “ADRA” otvara nova mjesta za besplatnu obuku krojenja i šivanja žena sa invaliditetom.

Prvenstveno je namijenjena ženama invalidima, socijalno ugroženim licima, ali i drugim nezaposlenim osobama koje su zinteresovane da savladaju ove vještine.

Do 10. marta će biti otvorena nova mjesta za obuku iz oblasti šivanja i krojenja.

Svi zainteresovani mogu se javiti putem mejla: [email protected] ili putem telefona 063-751-107.

Obuka se održava u prostorijama second hand šopa “Šareni ormar” u Banjaluci, a vode je inžinjeri tekstila sa iskustvom u odjevnoj tehnologiji i dugogodišnjim iskustvom u praksi, ističu iz ove organizacije.

– Zahvaljujući TC Bingo uspjeli smo pokrenuti ovu obuku s ciljem da licima sa invaliditetom pružimo mogućnost da napreduju i steknu nova znanja i vještine kako bi u budućnosti mogli samostalno da rade. Nastojaćemo da kroz projekat omogućimo zaposlenje licima koja budu pokazala najboje rezultate i koja pokažu interesovanje za dalji rad, a koja će u budućnsoti raditi na redizajnu stare odjeće, kazali su iz Humanitarne organizacije “ADRA”.

Obuka za krojače je nastavak našeg projekta “Hljeb od tekstila” koji se već dvije godine realizuje na području Sarajeva i Banjaluke, u saradnji sa udruženjem građana “Mozaik prijatelsjtva”.

– Budući da nam svakodnevno pristižu velike količine stare i neupotrebljive odjeće odlučili smo da je iskorstimo kao repro materijal za obuku i napravimo neke nove – unikatne proizvode koje šiju naše polaznice. Veoma smo zadovoljni svim rezultatima koji su do sada ostvareni. Prva grupa polaznica je završila drugi stepen obuke i sada se spremaju za napredniji nivo, istakao je direktor humanitarne organizacije “ADRA” Božidar Mihajlović.