Vijesti 03.09.2016.

Bez upotrebne dozvole za most nema prelaza u Priječanima

ČITANJE: 1 minuta

Djeca iz Priječana, koja nastavu pohađaju u školi “Jovan Dučić” u Zalužanima, još će neko vrijeme do školskih klupa putovati autobusom, jer je novi most u procesu tehničkog prijema.

– Nakon što smo vidjeli da most još nije dobio upotrebnu dozvolu, organizovan je sastanak u Priječanima sa roditeljima i dogovoreno da djeca do trenutka kada most ne bude pušten u funkciju budu prevožena autobusom na način koji je to rađeno u protekle dvije godine – kazala je direktor OŠ “Jovan Dučić” u Zalužanima Rankica Pušić.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da su trenutno u fazi ispitivanja varova.

– Nakon toga idemo sa probnim pa sa punim opterećenjem i sa tim bi bio završen dio u vezi sa tehničkim prijemom. Ako se ispostavi da je sve u redu, upotrebna dozvola bi trebalo da bude gotova za desetak dana – rekao je Novaković.

U Savjetu mjesne zajednice Priječani kažu da je to sasvim razumljiva odluka.

– Most faktički nije završen, jer fali dio ograde sa zalužanske strane, a djeca kao djeca su nestašna. Ne daj bože da se bilo šta desi, niko ne bi bio kriv, jer most nije tehnički primljen – rekao je predsjednik Savjeta Nebojša Tojagić.

Most u Priječanima srušen je u majskim poplavama 2014. godine.

(Glas Srpske)