“Bilčar zario šarafciger do drške u Milovanovićevu glavu”

Željko Karan, specijalista sudske medicine, rekao je u petak u banjalučkom Okružnom sudu, da je šrafciger ušao 10 centimetara u glavu ubijenog mladića Bojana Milovanovića (29).

On je na suđenju Goranu Bilčaru (27) iz Laktaša optuženom za ubistvo Bojana Milovanovića rekao da je ubijeni imao dvije ubodne rane od koji je jedna na vratu bila plitka te nije povrijedila krvne sudove.

“Druga je bila na lijevoj sljepočnici i nanesena je šiljastim predmetom koji je probio kožu, kost i mozak kroz koje je napravio kanal dug 10 centimetara. To je izazvalo smrt”,rekao je Karan. Pojasnio da je oko rane ostao podliv koji ukazuje da je šrafciger do drške ušao u glavu zbog čega smatra da je intezitet udarca bio jak.

Podsjećamo u ovom procesu, zbog učestvovanja u tuči u kojoj je stradao mladić iz Kozarske Dubice, optužen je i Marko Mihailović (27), Bilčarev prijatelj, te prijatelji ubijenog mladića, Ðorde Borovčanin (25) i Ðorde Ðenadija (21) koji su kobne noći bili u njegovom društvu. Vještak za DNK analizu Zoran Obradović kazao je da je na dršci šrafcigera s kojim je počinjen zločin pronađen trag Gorana Bilčara, dok je Sanja Vukadinović-Stojanović, vještak sudske psihijatrije, rekla da je tokom intervjua koji uradila sa optuženim nakon tragedije, zaključila da je on na Milovanovića prvo bacio dizalicu auta, a potom se vratio do gepeka po šrafciger.

“Poslije sukoba je prijatelje razvezao kući i legao da spava”, kazala je Vukadinović- Stojanović. Utvrdila je da je Bilčar u vrijeme tuče bio uračunljiv, sposoban da shvati značaj ali i posljedice ovog djela te je isključila psihičke poremećaje zbog epilepsije. Kako je navela optuženi ima potrebu da se pokazuje u dobrom svjetlu ali ima niži prag tolerancije na frustracije. Dodala je da je on osetljiv i da je na kraju razgovora s njom zaplakao.

Sergej Majkić, svjedok tužilaštva, koji je te noći bio sa ubijenim mladićem, ispričao je da je vidio kako je Bilčar šrafcigerom udario Milovanovića i on je odmah pao licem prema zemlji. Dodao je da mu je prišao pomoći jer je bio u teškom stanju, te da su tada Bilčar i Mihailović trčali za Ðenadijom i Borovčaninom.

“Kada su se vratili prošli su pored mene i rekli “sada ćemo i tebe ubiti”. Kada sam im rekao da ne daje znake života, potražili su dizalicu i otišli” kazao je Majkić.

Ročište je naročito potreslu Slavicu Milovanović, majku ubijenog Bojana koja se sve vrijeme zaplakivala tokom prepričavanja detalja o brutalnoj smrti jedinca.

Prema optužnici krvavi obračun desio se 18. oktobra prošle godine između 2.40 i 3.20 časova u banjalučkoj ulici Nikole Pašica, a svemu je prethodila kraća rasprava u pekari “Marcelo”.

(Nezavisne)

SUBAŠIĆ: Gačić je tri mjeseca volontirao u „Mozaiku prijateljstva“

Nakon što je iz bihaćkog zatvora stigao u Banjaluku, serijski ubica Edin Gačić je počeo da volontira u humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“. Miroslav Subašić iz „Mozaika“ za SrpskaCafe kaže da je to bio dogovor Centra za socijalni rad i policije. – Oni su se tako i dogovorili i on je počeo da volontira kod nas

Voda stiže u više dijelove Česme

Izgradnja vodovodne mreže u nekoliko ulica i naselja, kao i projektovanje nove, neizgrađene mreže, u ovoj godini planirano je u vrijednosti od 780.000 KM, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove. Konkretno, u planu je izgradnja vodovoda Česma II, III i IV visinska zona, vodovoda Jagare i Banjica, podsistem Rekavice, te izgradnja vodovoda Mišin Han.

EVO KAKVO NAS PROLJEĆE OČEKUJE Objavljena dugoročna prognoza

Meteo portal “Severe Weather Europe” objavio je da će sljedeća sedmica u velikom dijelu Evrope, uključujući i Balkan biti natprosječno topla, dok je meteorološki servis “AccuWeather” danas otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na proljeće. Proljeće će, prema predviđanjima meteorologa “AccuWeathera” u mnoge dijelove Evrope stići ranije, dok će se snijeg i zima u drugim dijelovima

Počela sanacija gradskih ulica

U okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, ovih dana je počela sanacija gradskih ulica, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. “Konstatovali smo gdje su najveća oštećenja koja ugrožavaju bezbjedno odvijanje saobraćaja i krenuli u privremenu sanaciju oštećenih saobraćajnica tzv. hladnom asfaltnom masom”, istakao je načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić. On pojašnjava, da u ovom periodu

TEGELTIJA O IMENOVANJU DALIDE BURZIĆ: Razumijem bol Memića, ali ne možemo nikoga eliminisati na osnovu nedokazanih tvrdnji

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija oglasio se na Facebooku povodom jučerašnjeg imenovanja glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić za sudiju Suda Bosne i Hercegovine, koje je izazvalo burne reakcije dijela javnosti te porodice Dženana Memića. “Kao čovjek, imam puno razumijevanje za svu bol, tugu i ogorčenost gospodina Memića i zbog toga ne mogu da

UKC: Citogenetička laboratorija vodeća u BiH

Citogenetička laboratorija Odjeljenja za medicinsku genetiku Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske vodeća je u BiH po broju urađenih prenatalnih citogenetičkih analiza. Iz UKC-a je saopšteno da je to jedina takva laboratorija u Srpskoj, koja pruža usluge za čitavo područje Republike, kao i da je od 2009. do 2019.

STANIVUKOVIĆ: Privremeno napuštam RS i BiH, ugrožena mi je lična sigurnost

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je danas da će medijima biti dostupan još danas i da će se privremeno povući iz javnosti zbog lične sigurnosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima. “Za vikend već neću biti u zemlji. Danas sam još tu i večeras ću još neke