“Bilčar zario šarafciger do drške u Milovanovićevu glavu”

Željko Karan, specijalista sudske medicine, rekao je u petak u banjalučkom Okružnom sudu, da je šrafciger ušao 10 centimetara u glavu ubijenog mladića Bojana Milovanovića (29).

On je na suđenju Goranu Bilčaru (27) iz Laktaša optuženom za ubistvo Bojana Milovanovića rekao da je ubijeni imao dvije ubodne rane od koji je jedna na vratu bila plitka te nije povrijedila krvne sudove.

“Druga je bila na lijevoj sljepočnici i nanesena je šiljastim predmetom koji je probio kožu, kost i mozak kroz koje je napravio kanal dug 10 centimetara. To je izazvalo smrt”,rekao je Karan. Pojasnio da je oko rane ostao podliv koji ukazuje da je šrafciger do drške ušao u glavu zbog čega smatra da je intezitet udarca bio jak.

Podsjećamo u ovom procesu, zbog učestvovanja u tuči u kojoj je stradao mladić iz Kozarske Dubice, optužen je i Marko Mihailović (27), Bilčarev prijatelj, te prijatelji ubijenog mladića, Ðorde Borovčanin (25) i Ðorde Ðenadija (21) koji su kobne noći bili u njegovom društvu. Vještak za DNK analizu Zoran Obradović kazao je da je na dršci šrafcigera s kojim je počinjen zločin pronađen trag Gorana Bilčara, dok je Sanja Vukadinović-Stojanović, vještak sudske psihijatrije, rekla da je tokom intervjua koji uradila sa optuženim nakon tragedije, zaključila da je on na Milovanovića prvo bacio dizalicu auta, a potom se vratio do gepeka po šrafciger.

“Poslije sukoba je prijatelje razvezao kući i legao da spava”, kazala je Vukadinović- Stojanović. Utvrdila je da je Bilčar u vrijeme tuče bio uračunljiv, sposoban da shvati značaj ali i posljedice ovog djela te je isključila psihičke poremećaje zbog epilepsije. Kako je navela optuženi ima potrebu da se pokazuje u dobrom svjetlu ali ima niži prag tolerancije na frustracije. Dodala je da je on osetljiv i da je na kraju razgovora s njom zaplakao.

Sergej Majkić, svjedok tužilaštva, koji je te noći bio sa ubijenim mladićem, ispričao je da je vidio kako je Bilčar šrafcigerom udario Milovanovića i on je odmah pao licem prema zemlji. Dodao je da mu je prišao pomoći jer je bio u teškom stanju, te da su tada Bilčar i Mihailović trčali za Ðenadijom i Borovčaninom.

“Kada su se vratili prošli su pored mene i rekli “sada ćemo i tebe ubiti”. Kada sam im rekao da ne daje znake života, potražili su dizalicu i otišli” kazao je Majkić.

Ročište je naročito potreslu Slavicu Milovanović, majku ubijenog Bojana koja se sve vrijeme zaplakivala tokom prepričavanja detalja o brutalnoj smrti jedinca.

Prema optužnici krvavi obračun desio se 18. oktobra prošle godine između 2.40 i 3.20 časova u banjalučkoj ulici Nikole Pašica, a svemu je prethodila kraća rasprava u pekari “Marcelo”.

(Nezavisne)

POVODOM DANA GRADA Položeni vijenci na Trgu palih boraca

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na spomenik palim borcima u centru grada.  U ime Grada Banje Luke, vijenac su položili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. – Banja Luka sa ponosom obilježava

ČUBRILOVIĆ: Banjaluka prepoznatljiva evropska destinacija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću i predsjedniku Skupštine grada Zoranu Taliću 22. april – Dan grada sa željom da nastave intenzivan razvoj grada koji je postao prepoznatljiva evropska destinacija.

Promocija knjige Vukana Dubočanina na Pravnom fakultetu u Banjaluci

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci i “Zadužbina Petar Kočić” Banjaluka – Beograd organizuju promociju knjige Vukana Dubočanina, “Otrugnuto od zaborava – Priče iz novinarske beležnice”. Promocija će se održati sutra u 18 časova u sali 48/I na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. O knjizi će govoriti, profesor dr Nikola Mojović, redovni profesor Pravnog fakulteta i

U Srpskoj najplaćeniji bankari, najmanje zarađuju građevinci

Najviša prosječna neto plata u martu isplaćena je u finansijskoj djelatnosti i djelatnosti osiguranja – 1.445 KM, a najniža u građevinarstvu – 617 KM. Prosječna martovska plata u Srpskoj iznosila je 886 KM, a prosječna bruto plata 1.373 KM, saopštili su iz Saveza sindikata RS. Prosječna neto plata nakon u martu 2019. u odnosu na

FORMALIZOVANA DUGOGODIŠNJA SARADNJA Potpisan sporazum o bratimljenju sa Кumanovom

Gradonačelnici Banje Luke i Кumanova Igor Radojičić i Maksim Dimitrievski potpisali su danas sporazum o bratimljenju dva grada, koji već godinama sarađuju u više različitih oblasti. Nakon potpisivanja, gradonačelnik Кumanova izrazio je zadovoljstvo formalizovanjem odnosa između dva grada i u ime građana Кumanova čestitao ovaj veliki praznik svim Banjalučanima. -Posljednjih sedam-osam godina naši gradovi sarađuju

GOVEDARICA: Za novog predsjednika SDS-a, imaćemo tri, dva ili jednog kandidata

Glavni odbor Srpske demokratske stranke utvrdio je juče kriterijume za unutarpartijske izbore, a nakon sjednice potvrđeno je da će kandidati za lidera partije na junskoj skupštini biti aktuelni predsjednik Vukota Govedarica, predsjednik GO Milan Miličević i potpredsjednik partije Mirko Šarović. – Sigurno su ta tri imena u opticaju, a drugi se ne spominju. Predsjednik SDS-a