Vijesti 08.02.2019.

“Bilčar zario šarafciger do drške u Milovanovićevu glavu”

ČITANJE: 2 minute

Željko Karan, specijalista sudske medicine, rekao je u petak u banjalučkom Okružnom sudu, da je šrafciger ušao 10 centimetara u glavu ubijenog mladića Bojana Milovanovića (29).

On je na suđenju Goranu Bilčaru (27) iz Laktaša optuženom za ubistvo Bojana Milovanovića rekao da je ubijeni imao dvije ubodne rane od koji je jedna na vratu bila plitka te nije povrijedila krvne sudove.

“Druga je bila na lijevoj sljepočnici i nanesena je šiljastim predmetom koji je probio kožu, kost i mozak kroz koje je napravio kanal dug 10 centimetara. To je izazvalo smrt”,rekao je Karan. Pojasnio da je oko rane ostao podliv koji ukazuje da je šrafciger do drške ušao u glavu zbog čega smatra da je intezitet udarca bio jak.

Podsjećamo u ovom procesu, zbog učestvovanja u tuči u kojoj je stradao mladić iz Kozarske Dubice, optužen je i Marko Mihailović (27), Bilčarev prijatelj, te prijatelji ubijenog mladića, Ðorde Borovčanin (25) i Ðorde Ðenadija (21) koji su kobne noći bili u njegovom društvu. Vještak za DNK analizu Zoran Obradović kazao je da je na dršci šrafcigera s kojim je počinjen zločin pronađen trag Gorana Bilčara, dok je Sanja Vukadinović-Stojanović, vještak sudske psihijatrije, rekla da je tokom intervjua koji uradila sa optuženim nakon tragedije, zaključila da je on na Milovanovića prvo bacio dizalicu auta, a potom se vratio do gepeka po šrafciger.

“Poslije sukoba je prijatelje razvezao kući i legao da spava”, kazala je Vukadinović- Stojanović. Utvrdila je da je Bilčar u vrijeme tuče bio uračunljiv, sposoban da shvati značaj ali i posljedice ovog djela te je isključila psihičke poremećaje zbog epilepsije. Kako je navela optuženi ima potrebu da se pokazuje u dobrom svjetlu ali ima niži prag tolerancije na frustracije. Dodala je da je on osetljiv i da je na kraju razgovora s njom zaplakao.

Sergej Majkić, svjedok tužilaštva, koji je te noći bio sa ubijenim mladićem, ispričao je da je vidio kako je Bilčar šrafcigerom udario Milovanovića i on je odmah pao licem prema zemlji. Dodao je da mu je prišao pomoći jer je bio u teškom stanju, te da su tada Bilčar i Mihailović trčali za Ðenadijom i Borovčaninom.

“Kada su se vratili prošli su pored mene i rekli “sada ćemo i tebe ubiti”. Kada sam im rekao da ne daje znake života, potražili su dizalicu i otišli” kazao je Majkić.

Ročište je naročito potreslu Slavicu Milovanović, majku ubijenog Bojana koja se sve vrijeme zaplakivala tokom prepričavanja detalja o brutalnoj smrti jedinca.

Prema optužnici krvavi obračun desio se 18. oktobra prošle godine između 2.40 i 3.20 časova u banjalučkoj ulici Nikole Pašica, a svemu je prethodila kraća rasprava u pekari “Marcelo”.

(Nezavisne)