Vijesti 02.12.2017.

Bivši fudbaleri Borca uhapšeni zbog droge pušteni na slobodu!

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki Okružni sud je nakon jednomjesečnog pritvora odbio prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka da se produži pritvor Predragu Trniću /45/ i Nenadu Trniću /43/ iz Banjaluke i Titu Mikaču /60/ iz Gradiške, te ih pustio da se brane sa slobode, rečeno je Srni u sudu.

Sud je donio rješenje kojim su Predrag i Nenad Trnić obavezni javljati se Policijskoj upravi Banjaluka, a Tito Mikač Policijskoj stanici Gradiška svakog ponedjeljka, srijede i petka u sedmici u toku radnog vremena, uz obaveznu kontrolu svaka dva mjeseca da li su primijenjene mjere još potrebne.

Osumnjičeni su uhapšeni 3. novembra kada je kod njih pronađeno oko 20 kilograma “skanka”, oko pola kilograma kokaina i 367 grama heroina, čija je vrijednost na “crnom tržištu” oko 100.000 KM.

Ove mjere mogu trajati dok za to postoji potreba, a osumnjičeni su upozoreni da se protiv njih može odrediti pritvor ako prekrše obaveze iz izrečenog rješenja.

Kako je navedeno iz policije nakon hapšenja, bili su u dva vozila – prvi je bio „čistač“ koji je bio tu kao izviđač da provjere da li ima policije na putu, dok je droga bila sakrivena u drogom autu.

“Droga je otkrivena u specijalno napravljenim bunkerima u automobilu „pasat“, a sumnja se da je išla iz Albanije, preko Crne Gore i BiH, pa prema zemljama Zapadne Evrope”, navela je policija.

(Srna)