Vijesti 04.08.2021.

Bivši policajac među osumnjičenima za pomaganje Kavčaninu

ČITANJE: 1 minuta

Tri osobe uhapšene su juče na području Banjaluke zbog organizovanog kriminala, a među njima je lice za kojim je Interpol Crne Gore raspisao crvenu potjernicu.

Prema saznanjima “Nezavisnih” uhapšeni su pripadnik kavačkog klana Almir Jahić, te bivši policajac Dalibor Ćurlik i Ljuban Poletan zbog sumnje da su pomagali Jahoviću.

Ćurlik je kako nezavnično saznaju “Nezavisne” posredovao u sređivanju lažnog identiteta i pribavljanju lažnog pasoša za Jahovića za kojim je bila raspisana potjernica Interpola Crne Gore.

Iz MUP-a Republike Srpske je saopšteno da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet juče na području grada Banjaluka lišili slobode lica D.Ć, P.LJ. i A.J zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

“Za licem inicijala A.J. je Interpol Crne Gore 24. aprila prošle godine raspisao crvenu potjernicu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela osnivanje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nezakonito držanje vatrenog oružja i eksplozivnih naprava”, kazali su iz MUP-a RS.

Nakon kriminalističke obrade ova lica će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

(N.S)