Vijesti 19.09.2021.

BOJAN DERAJIĆ: Dobra organizacija “tajna” svih desetki u mom indeksu na ETF-u

ČITANJE: 1 minuta

Bojan Derajić iz sela Branešci kod Čelinca ispisao je novu stranicu istorije Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci. Postao je drugi student u skoro šest decenija postojanja ove visokoškolske ustanove sa sve i jednom desetkom u indeksu.

Derajič je oduvijek znao da će studirati Elektrotehniku. Iz želje da stekne što više znanja iz različitih disciplina, nakon elektroenergetskog smjera u srednjoj školi, na fakultetu se odlučio za smjer automatiku.

– Јedan od fokusa automatike jeste robotika. Tu, takođe, spada i industrijska automatizacija i sve te neke oblasti obuhvataju i neke druge oblasti, kao što je elektrotehnika, računarstvo, dio telekomunikacija, energetike i svega! I ima takođe dosta primijenjene matematike i primijenjene fizike! – rekao je Derajić za RTRS.

Bojan kaže da se sve može postići dobrom organizacijom, pa ni druženja i sklapanja novih prijateljstava u studentskom domu, gdje je boravio i učio, nije manjkalo.

Na njegovu veliku radost ostaje da radi na matičnom fakultetu u svojstvu asistenta na Katedri za automatiku ali i da se dalje školuje.

(SB)

Oznake: Bojan Derajić