BOKSER DRAŽAN JANJANIN: Kako smo za dlaku izbjegli smrt

Radio sam u Njemackoj i krenuo kući porodici, a eto umalo da poginem. Da nismo pobjegli i udarili u branu pitanje je da li bismo kum i ja preživjeli, rekao je za “Nezavisne” prijedorski bokser Dražan Janjanin (30).

On je kao suvozač pukom srećom jutros izbjegao tragediju u saobraćajnoj nesreći u kojoj je teško povrijeđen i košarkaš Ognjen Kuzmić.

Janjanin je istakao da mu je ušivena ruka te da ima još nekoliko povreda po tijelu ali, dodaje ozbiljnije povrede je, srećom izbjegao.

“Taj automobil se odjednom stvorio iskred nas, ne znam ni kojom brzinom. Kum je bio priseban pa je pobjegao i udario u brinu. Da nas je udario direktno, pitanje je da li bismo ostali živi, ovako nam je otkinuo zadnji kraj odnosno zadnji lijevi tocak i vrata su otkinuta, a taj auto je projurio još 200 metara dole”, rekao je Janjanin za “Nezavisne”.

Istice da je njegov kum lakše povrijeđen, a šokiran je činenicom da su za dlaku svi mogli nastradati.

“Mi smo se bježeći, popeli na branu koja nas je odbacila i prevrnula na krov,  taj auto je produžio i prevrnuo se u jarak. U šoku sam”, istice Janjanin.

Udes se desio oko pet časova kada su se na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor u Ramicima sudarili porše u kojem su bili Kuzmic i  Bogdan Ilic (29) iz Bijeljine i bmv u kojem su bili Janjanin i njegov kum Marko Miljatovic (32).

(Nezavisne)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba