BOKSER DRAŽAN JANJANIN: Kako smo za dlaku izbjegli smrt

Radio sam u Njemackoj i krenuo kući porodici, a eto umalo da poginem. Da nismo pobjegli i udarili u branu pitanje je da li bismo kum i ja preživjeli, rekao je za “Nezavisne” prijedorski bokser Dražan Janjanin (30).

On je kao suvozač pukom srećom jutros izbjegao tragediju u saobraćajnoj nesreći u kojoj je teško povrijeđen i košarkaš Ognjen Kuzmić.

Janjanin je istakao da mu je ušivena ruka te da ima još nekoliko povreda po tijelu ali, dodaje ozbiljnije povrede je, srećom izbjegao.

“Taj automobil se odjednom stvorio iskred nas, ne znam ni kojom brzinom. Kum je bio priseban pa je pobjegao i udario u brinu. Da nas je udario direktno, pitanje je da li bismo ostali živi, ovako nam je otkinuo zadnji kraj odnosno zadnji lijevi tocak i vrata su otkinuta, a taj auto je projurio još 200 metara dole”, rekao je Janjanin za “Nezavisne”.

Istice da je njegov kum lakše povrijeđen, a šokiran je činenicom da su za dlaku svi mogli nastradati.

“Mi smo se bježeći, popeli na branu koja nas je odbacila i prevrnula na krov,  taj auto je produžio i prevrnuo se u jarak. U šoku sam”, istice Janjanin.

Udes se desio oko pet časova kada su se na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor u Ramicima sudarili porše u kojem su bili Kuzmic i  Bogdan Ilic (29) iz Bijeljine i bmv u kojem su bili Janjanin i njegov kum Marko Miljatovic (32).

(Nezavisne)

Otkrivena velika laboratorija za proizvodnju droge u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, sproveli su na području grada Banjaluka operativnu akciju “Unikat”. U akciji je pronađena velika laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšene su četiri osobe. U pitanju je vještačka laboratorija za proizvodnju skanka u kojoj je, prema procjenama, pronađena oko tona droge.

STRUČNJACI POKAZALI KAKO OPLEMENITI PROSTOR: Umjetnička djela zamjenjuju sive zidove

Gradnja mreže javnih česmi u centralnom dijelu Banjaluke te oslikavanje tri prolaza u Gospodskoj ulici među prvim su idejama koje bi trebalo da budu ostvarene ove godine u sklopu projekta “Male intrevencije” (MI). Te i druge ideje uz moto “Manje je više” osmislio je tim stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, pejzažne arhitekture i građevinarstva s

TRG KRAJINE Stanivuković prikuplja potpise za dvije peticije

“Ne borimo se samo protiv zagađenja piralenom, niti samo za pravo građana na slobodu okupljanja, uključujući i pravo na okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci. Mi se borimo za promjenu sistema.” Izjavio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković, na Trgu Krajine, gdje je u toku prikupljanje potpisa za podnošenje dvije građanske inicijative – jedna

Besplatan kurs meditacije i pozitivnog razmišljanja u Banjaluci

Radionica “Moć pozitivnog razmišljanja” i kurs meditacije koje će voditi Mirko Prljić održaće se u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak u holističkom centru Ananda.  Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, mašinski inžinjer po struci, Mirko zadnjih 49 godina živi u Južnoj Africi. Već 30 godina  praktikuje meditaciju i osobni razvoj i trenutno vodi Brahma Kumaris centar za meditaciju