Sport 08.02.2023.

BOKSERSKI SPEKTAKL: “Omladinska zlatna rukavica” krajem februara u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Od 24. do 26. februara 2023. godine u Banjaluci biće održana “Omladinska zlatna rukavica” u organizaciji Bokserskog saveza Republike Srpske i banjalučke Slavije, a u podršku BS Srbije.

U dvorani “Centar” u Banjaluci, gradu evropskog šampiona Marijana Beneša, olimpijskog šampiona Antona Josipovića, gradu koji je uvijek gajio posebnu emociju prema boksu i njenim akterima gledaćemo u ringu okosnice mladih reprezentacija u zemljama iz kojih dolaze, piše Mondo.

“Očekuje se izuzetno jak turnir koji će obilovati kvalitetnim mečevima i žestokom konkurencijom, posebno jer većina takmičara će u Banjaluku stići sa priprema za sezonu koja je u povoju. Turnir u Banjaluci za srpske reprezentativce će biti ujedno i izborni za Evropsko omladinsko prvenstvo koje je na programu krajem aprila u Jermeniji. Prije odlaska na šampionat Starog kontinenta imaćemo još jednu provjeru forme u Budvi, na takmičenju Jadranski biser koji će po selekcijama koje su prijavljene na ovo takmičenje, biti nezvanično prvenstvo svijeta u malom, jer ćemo na djelu vidjeti i najjače škole boksa, Kubance i Ruse. Naši momci vrijedno rade, svakodnevno su u salama, posvećeni su zadatku koji je ispred njih postavljen i vjerujem da ćemo se sa svih takmičenja koja sam naveo donijeti medalje Srbiji”, rekao je selektor muške omladinske reprezentacije Srbije Nebojša Čurović.

Na spisku selektora Čurovića za “Omladinsku zlatnu rukavicu” u Banjaluci nalaze se: Hristofer Dimitrov, Dženis Vanić, Vukašin Marković, Srđan Teofilović, Srđn Tomić, Filip Džida, Luka Mihajlović, Strahinja Mošarinski, Vladimir Beriša, Nikola Cvetković, Dimitrije Andrejević, Adam Krstović i Marko Pižurica.

Svi mečevi “Omladinske zlatne rukavice” Banjaluka 2023. biće prenošeni uživo na TV Arena Fight.

(N.S)