Sport 23.10.2021.

Borčevi omladinci bilježe najbolje rezultate ikad

ČITANJE: 1 minuta

Pioniri i juniori Fudbalskog kluba Borac bilježe sjajne rezultate u tekućoj sezoni u svojim ligama – i jedni i drugi zauzimaju lidersku poziciju!

Tim kojim komanduje Milan Ozren sakupio je 33 boda iz 14 utakmica, uz meč manje od Tuzla sitija, dok su juniori, kojima je trener Ranko Stanarević, na vrhu poslije deset sa 21 bodom, jednim više od Zrinjskog, sa kojim se sastaju predstojećeg vikenda u Mostaru.

Sve su to stvari na koje je ponosan Igor Janković, koordinator omladinske škole.

“Sa pionirima i juniorima smo na čelu Premijer lige BiH iako većinu juniorske ekipe čine godinu dana mlađi igrači. Takođe, treba reći i da predpioniri drže prvu poziciju u Omladinskoj kvalitetnoj ligi Republike Srpske. Kada sam došao na čelo omladinske škole, prije 18 mjeseci, bili smo u jednoj specifičnoj situaciji. Sada, nakon godinu i po rada, bilježimo najbolje rezultate u klupskoj istoriji kada je riječ o omladinskim selekcijama”, rekao je Janković za MONDO.

Rezultati prijaju, ali još jedna stvar je mnogo bitna – možda i bitnija od ove koja se piše u statistici…

“Najvažnije je da dobijemo kvalitetne igrače za seniorski tim. Cilj je da se približimo trendovima klubova iz regiona koji nastupaju u Evropi, odnosno da se razvijamo kako infrastrukturno, tako i još boljim radom u školi fudbala”, kategoričan je Janković.

Osim ekipnih, raduju i individualni rezultati Borčevih “klinaca”.

Tako je pionir Faris Dževahirić suvereno na prvoj poziciji liste strijelaca, sa čak 28 golova na 13 utakmica, dok je junior Vasilije Jotić na drugom mjestu u svojoj ligi sa sedam pogodaka na deset mečeva.

Nama ostaje samo da kažemo – neka se tako nastavi!

(E.M)