Politika 23.03.2021.

Borenović: Rizikovati da se Banjaluka potpuno parališe može samo neko ko je ne voli

ČITANJE: 1 minuta

„Odgađanje sjednice Skupštine grada Banjaluka za zadnji dan kada je rok da se usvoji budžet je samo ispunjavanje prijetnji koje je Dodik u noći izbora i dan kasnije uputio Banjalučanima. Rizikovati da se najveći grad Republike Srpske potpuno parališe može samo neko ko ne voli Banjaluku, narod koji ovdje živi, ko mrzi i sveti se, smatrajući da je ovo njegova privatna prćija u kojoj može da radi šta hoće“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da je ponuđeno više opcija da se sjednica Skupštine grada održi u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, ali da SNSD i većina okupljena oko njih to ne prihvata:

„Ovo je isključivo Dodikova odluka koju sprovodi preko svojih pijunčića u Skupštini grada. Ne samo kao predsjednik stranke, nego i kao Banjalučanin, duboko sam zabrinut zbog nerazumnih poteza koje prave. Samo zbog svojih osvetničkih i politikantskih poriva, ostavljaju mogućnost da parališu grad, da prestanu izdvajanja Grada za Dom zdravlja, za socijalne kategorije, vakcinaciju, pomoć privredi, izdvajanja za vrtiće i škole, plate u gradskim ustanovama… Pozivam ljude iz trenutne skupštinske većine u Banjaluci da se urazume, odbace ovakve rizične ideje i konačno počnu raditi u interesu grada i građana“, poručuje Borenović.

(E.M)